Helseinnovatører får dansk forsterkning

Nå blir Universitetet i København med i Helseinnovatørskolen, sammen med NTNU, Karolinska og UiO.
Toril Hernes, prorektor for nyskaping, har tro på en forsterkning av prosjektet nå som Universitetet i København også har blitt med. 
        
            (Foto: Thor Nielsen, NTNU)

Toril Hernes, prorektor for nyskaping, har tro på en forsterkning av prosjektet nå som Universitetet i København også har blitt med.  Foto: Thor Nielsen, NTNU

Helseinnovatørskolen er et nordisk initiativ som ble dannet av NTNU, Karolinska og UiO i 2017.

De tilbyr kurs i innovasjon til helsevitenskapelige forskere. De lærer hvordan deres egen forskning kan kommersialiseres, og de lærer hvordan klinisk praksis kan forbedres, ifølge en pressemelding fra NTNU.

Viserektor Per Morten Sandset ved UiO sier at hensikten er å bygge en sterkere bro mellom universitetenes forskning og industriens utvikling av nye medisiner og behandling. Når Danmark nå kommer med, blir nettverket sterkere og større.

– Satsingen gjør det mulig å dele erfaringer på tvers av land og universitet. Vi har allerede sett flere start-ups og initiativer som kommer ut av Helseinnovatørskolen og ser frem mot en enda sterkere fortsettelse, sier prorektor for nyskaping, Toril A. Nagelhus Hernes ved NTNU.

Målgruppen er helseforskere på alle nivåer, fra doktorgrader til professorer. I løpet av de tre første årene siden prosjektet startet har 200 forskere gjennomført ett eller flere kurs. Prosjekter som ny behandling for migrene, behandling mot fedme og bedre diagnostisering av kreft er satt i gang av deltakerne.

Stiftelsen Novo Nordisk Foundation bidrar med over ti millioner danske kroner til satsningen nå når Universitetet i København også har blitt med.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.