Immatrikulering 2023

Se bildene: Disse var på immatrikuleringen på mandag

Universitetsavisa tok turen til Frimerket på Gløshaugen før mandagens immatrikulering. Ser du noen du kjenner?

ANSVAR FOR EGEN DRIKKING: Fadderonkel Sondre Johannes Hoel Bakker er fadder for andre gang, i tillegg til å ha vært fadderbarn to ganger. Med fire fadderperioder bak seg har han ett råd for å hindre drikkepress. - Det lureste er at fadderne selv holder alkohol-nivået nede.
Publisert Sist oppdatert
FESTSTEMTE: Mathilde Åserud (22) og Anitra Ludvigsen (21) skal begge begynne på likestilling og mangfold. De har vært på infomøte på Dragvoll før de kom hit, etterpå skal de på fest. Det gleder de seg til å gjøre mer av i fadderuka. Fest altså, ikke infomøte.
SAMFUNDSENGASJERT: Ingrid Rødevand Myrvoll, Silje Fiskum og Henry Bryde skal starte på sosiologi, og Eivind Johansson er fadder. Ingrid (t.h.) er nyinnflyttet, og har et godt førsteinntrykk av Trondheim. - Det er en kul by. Trondheim er veldig tilrettelagt for studenter, med Studentersamfundet, foreninger og mange arrangementer. Det blir gøy å dra på Samfundet for første gang, sier hun.
DISSE VAR IKKE PÅ IMMATRIKULERING: Oliver Kevin Hasler og Dirk Peter Reinhart har god utsikt mot scenen satt opp i anledning immatrikuleringen. De er vitenskapelig ansatte ved Institutt for teknisk kybernetikk, og er bare her for å spise lunsj. - Vi drar nok herfra før seremonien begynner.
STØRSTE OPPDRAG DENNE UKA: Trondhjems Studentersangforening skal opptre på immatrikuleringen om en liten time. - Det er ganske fett, og stas med mange som ser på. Også er det gøy at det er live igjen. Det er viktig å få vist oss fram for nye studenter, med tanke på opptak, sier de.
KORTREIST STUDENT: Kristian Berget, Kristine Spone, Nora Børaas, Frida Olsen og Emil Berg-Hansen skal starte på kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet. De er alle nye i Trondheim, selv om Kristian bare har reist fra Levanger. - Det er veldig fint her, vi skal kose oss i fadderuka, sier de.
VOFF VOFF, BIP BOP: Denne robothunden tok seg også en tur på immatrikuleringen. Den ble antageligvis ikke immatrikulert.
TÅLER LITT FYLLESYKE: Røde Kors er også til stede. Maren Grimstad sier det er vanskelig å forutse hva som kan skje på et event som dette, men at været nå er perfekt for dem. - Det er ikke for varmt, men fortsatt godt vær. Mitt råd til de nye studentene er å ha det kjempeartig, men ta vare på seg selv og de rundt seg. Det er mye førstehjelp i å knytte vennskap. Litt fyllesyke, det tåler vi, sier hun.
PASSER PÅ: Henning Reitan, lærling ved NTNU vakt og service, forteller at folk skal vite at de blir tatt vare på her. - Det er mange nye og usikre folk. Vi skal være en sikkerhet for dem, og vise at vi er her.
KLAR FOR DYST: Ravn Budde, Adrian Eikeland, William Tillier og Ruben Flatås skal starte på bachelor i automatisering og intelligente systemer. - Det beste med fadderuka blir grøftefylla, sier Ruben (t.h.), og legger til at det også er oppstartsuke i barnehagen for datteren hans, og at det nok blir lite fyll på han.
OFRER RYGGEN: Vilde Tinholt er faddersjef i Socialis, linjeforeningen for sosionomstudentene. Med campus på Tunga har de ikke noe lurt sted å legge Soundboxen.
- Siden jeg er faddersjef får jeg ta Soundboxen på ryggen, og ta det som dagens treningsøkt. Jeg får ofre en vond rygg for dette, vi trenger den til ettermiddagens opplegg i Høyskoleparken, sier Vilde og smiler.
HJEMMELAGD: Henrik Finsrud (t.v.) skal starte på arkeologi, med Viktor Råde og Linn Sæterkvist som faddere. - Vi bestilte fadder-t-skjorter for sent, så disse er hjemmelaga. Fadderstyret har selv strøket på merkene og skrevet tekst med tusj, forteller Viktor og Linn.
MENS VI VENTER PÅ ANNE BORG: Om få minutter skal Anne Borg innta scenen. Plenen på frimerket fylles sakte opp.
DETTE TOGET GÅR FAKTISK: Toggruppa til linjeforeningen Smørekoppen viser fram toget deres, Björkelangen, til de nye studentene på maskin- og energiteknologi. - Dette er Norges korteste togbane, og toget som er over 100 år går fortsatt! Det andre toget på campus er bare en pølsebod, sier de.
PRAKTISK ERFARING: Jonas Berge Kvernerød og Andreas Lassen Hansen har begge fagbrev som elektrikere, og skal nå gå forkurs ingeniør. - Jeg er interessert i den nye linja som starter neste år, flyingeniør, sier Jonas.
TROSSET FLOMMEN: Hanne T. Gedde-Dahl, Anette Grønland, Theodor K. Lauritzen og Magnus Eide-Fredriksen har alle flyttet til Trondheim for å starte på kybernitikk og robotikk. Magnus (t.h.) reiste til Trondheim fra Østlandet for bare tre dager siden. - Jeg ble heldigvis kjørt av foreldrene mine. Veiene var såvidt åpne, og vi kunne se flommen fra bilen. Jeg var litt stressa, men hadde holdningen at det kom til å gå fint, sier han.
PENE I TØYET: Mange tenker nok litt ekstra på hva de tar på seg semesterets første dag. Denne gjengen hadde antrekket klart på forhånd.
KAMERATER I KAPPER: Anne Borg talte om viktigheten av å finne sin egen gjeng i studietida. Her avbildet med sin gjeng, rektoratet og dekanatet ved NTNU.
ARKEOLOGER PÅ TOGET: Jonathan Rotabakk og Elias Rosén har tatt et steg tilbake, og funnet et høyt punkt for å lete etter gruppa si i folkemengden. De er begge nye studenter på arkeologi.