Mest mulig som før i Midlertidige NTNU

2016 blir et overgangsår for NTNU. Organisatorisk vil man fortsette mest mulig som før. Mål: Holde kontroll. Sporene etter skrekkfusjonen i Århus skremmer.
Kartet over UH-Norge er tegnet om, og NTNU arbeider for å få på plass en midlertidig organisasjon som skal holde det nyfusjonerte universitetet flytende. Illustrasjon: Nyhetsgrafikk.no 

Kartet over UH-Norge er tegnet om, og NTNU arbeider for å få på plass en midlertidig organisasjon som skal holde det nyfusjonerte universitetet flytende. Illustrasjon: Nyhetsgrafikk.no 

Da Universitetet i Århus fusjonerte i 2007 gikk mye galt. Folk fikk ikke lønn, studenter fikk ikke vitnemål, IT-systemer kollapset. Den fella vil rektor Gunnar Bovim og fusjonsgeneral Trond Singsaas ikke gå i.

Derfor bestreber man seg på å holde fast ved mest mulig av eksisterende strukturer når tre høgskoler og ett universitet formelt forenes i én institusjon fra 1/1 kommende år. Samtlige høgskoler vil få beholde sin faglige og administrative struktur, med en gjennomgripende endring: Øverste nivå flyttes til NTNU.

HiST uten egen sjef

Ved HiST vil rektor Helge Klungland, som UA tidligere har meldt, bekle en nyopprettet stilling som prorektor for fusjon og campusutvikling. HiSTs campusdirektør og økonomidirektør skal rapportere til NTNUs økonomidirektør Frank Arntsen, mens organisasjonsdirektør og kommunikasjonssjef rapporterer til NTNUs organisasjonsdirektør Ida Munkeby.

HiST er geografisk nær nabo med NTNU, og det anses ikke som nødvendig å beholde en egen, organisatorisk sjef. HiSTs dekaner innlemmes i NTNUs dekanmøte.

Gjøvik: Mest som før
Jørn Wroldsen kan skifte skiltet på kontordøra fra

Jørn Wroldsen kan skifte skiltet på kontordøra fra "rektor" til"campussjef" fra årsskiftet.  Foto: Tore Oksholen

I Gjøvik vil det i stor utstrekning bli ”business as usual”. Her har man ordning med ansatt rektor, Jørn Wroldsen. Han er dermed faglig og administrativ sjef for høgskolen.

I overgangsmodellen som skal virke i neste år vil rektor derfor bli plassjef for NTNU campus Gjøvik. Høgskolens faglige og administrative ledere på lavere nivå rapporterer til ham.

Ålesund: Synnes faglig sjef
Marianne Synnes foreslås som faglig sjef i campus Ålesund, men uten administrativt ansvar. 
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

Marianne Synnes foreslås som faglig sjef i campus Ålesund, men uten administrativt ansvar.  Foto: Kristoffer Furberg

Høgskolen i Ålesund har i dag ordningen med valgt rektor. HiÅ-rektor Marianne Synnes er ikke administrativ leder. Derfor foreslår fusjonsgruppa i sitt notat å gjøre henne til øverste faglige leder for NTNU campus Ålesund, mens dagens høgskoledirektør rapporterer til NTNUs organisasjonsdirektør.

Dersom dette ikke skulle være ønskelig, foreslår prosjektgruppa at man legger opp til samme organisasjonsmodell som for campus Gjøvik.

 Wroldsen og Synnes vil, sammen med Klungland, inngå i rektor Bovims utvidede ledergruppe.

I en epost avslår Synnes å kommentere fusjonsgruppas innstilling, men viser i stedet til en kommende pressemelding fra rektor.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.

Ansettelse av instituttledere:

NTNU foreslår unntak for vitenskapelig kompetanse

NTNUs ledelse åpner for å ansette instituttledere uten vitenskapelig førstekompetanse.

Opphavsrett:

UiO vil gi kompensasjon for å gjenbruke digitale forelesninger

Nå vil NTNU-tillitsvalgte at NTNU skal ta tak i spørsmålet om kompensasjon. – Vi har meldt saken inn til Sesam-møtet på fredag, sier Ronny Kjelsberg i NTL.

Tror pandemien vil endre forskning for all fremtid

Hva gjør den pågående pandemien med forskning, og hvordan kan en sørge for at andre kriser får samme forskningsomfang? Det var blant spørsmålene da Indikatorrapporten ble lagt frem torsdag.