Ap-leder blir NTNU-rådgiver

I høst ble Karianne Tung valgt som leder av interimstyret i det første Trøndelag Ap, men nå slutter hun for å begynne ved NTNU.

Karianne Tung skal starte som kommunikasjonsfaglig seniorrådgiver for myndighetskontakt og lederstøtte ved NTNU.
Publisert Sist oppdatert

Tung skulle i utgangspunktet iallfall sitte som leder av Trøndelag Ap til det første årsmøtet i april, men hun går av allerede 15. januar, skriver Adresseavisen (+).

Årsaken er at hun har fått jobb ved NTNU.

Tung skal starte som kommunikasjonsfaglig seniorrådgiver for myndighetskontakt og lederstøtte ved universitetet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

- Vanskelig å kombinere

- Jeg ser den jobben som vanskelig å kombinere med politisk virksomhet. Derfor går jeg av som leder, og sier takk for meg i politikken i denne omgang, sier Tung til Adresseavisen.

Den tidligere stortingsrepresentanten takket i vår nei til å bli nominert til ny plass på tinget, og ga da beskjed om at hun ville prøve noe annet enn politikk.

- Grunnet omstendighetene i Ap i Trøndelag ble jeg bedt om være med videre, noe jeg takket ja til. Politikken har gitt meg mye i veldig mange år, og det blir rart å gi seg. Men jeg gleder meg veldig til å gjøre nye oppgaver, sier hun.

Lang erfaring

Det er uklart hvem som tar over etter Tung i Trøndelag Ap. Ifølge Adresseavisen tyder mye på at det blir én av de to nestlederne, Anne Marit Mevassvik og Terje Sørvik.

Tungs nye jobb består i å bistå NTNU med kontakt mot myndighetene. Med lang erfaring som politiker er Tung godt rustet til å ta fatt på oppgaven. Foruten å være tidligere stortingsrepresentant, har hun sittet åtte år i kommunestyret i Rissa og seks år i fylkestinget i Sør-Trøndelag. Hun var leder for opplæringskomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune, og medlem i helsekomiteen og transportkomiteen på Stortinget.