Naboer vil ha shuttlebuss til NTNU-campus

Naboer til NTNU campus Gjøvik frykter parkeringskaos etter at p-avgift innføres, og foreslår gratis shuttlebuss.
Ikke lenger gratis? Naboer til NTNU Gjøvik frykter uønsket gjesteparkering dersom p-avgift innføres. Bildet er fra Røverdalen studentcampus. 
        
            (Foto: Espen H. Bjørgan)

Ikke lenger gratis? Naboer til NTNU Gjøvik frykter uønsket gjesteparkering dersom p-avgift innføres. Bildet er fra Røverdalen studentcampus.  Foto: Espen H. Bjørgan

Også i NTNU Gjøvik ligger det an til at parkeringsavgift blir innført for universitetets campusområde. Dethar fått naboene til å reagere. Tonga Vel frykter at boligfeltet Tongjordet skal bli omgjort til en stor, gratis parkeringsplass, og velforeningen foreslår shuttlebuss som et tiltak, skriver Gjøviks Blad.

LES OGSÅ Nå skal det koste å parkere

LES OGSÅ Finner ikke plass - parkerer ulovlig

Tonga Vel har på sine facebooksider oppfordret medlemmene til å komme med forslag til tiltak. Et forslag er å opprette parkering i utkanten av NTNU og tilby shuttlebuss til Campus, skriver lokalavisa.

- En parkeringsavgift på Campus vil gå ut over beboerne på Tongjordet, men vi ønsker oss heller ikke parkeringsforbud eller parkeringsavgift over hele jordet. Det viktigste er å få folk til å slutte å bruke bilen. Da kan shuttlebuss være en løsning, foreslår Paul Ole Hegstad, leder i Tonga Vel.

Hegstad frorteller til Gjøviks Blad at naboene har henvendt seg til kommunen. Ved NTNU Gjøvik er det 400 ansatte. Det er mange av de ansatte som skal ut om dagen. Og i år blir det 10-15 prosent flere studenter, noe som vil øke presset på parkering, påpeker Hegstad. Han frykter at nabolaget skal bli omgjort til en gratis parkeringsplass, bare 5-10 minutters gange fra Campus.

Har hatt møter

Nils Jørgen Moltubakk, seniorrådgiver i eiendomsavdelingen i NTNU, opplyser til avisa at det ikke er avgjort om det skal innføres avgift på parkering på Campus Gjøvik.

- Vi ønsker ikke at grunneiere skal oppleve at noen parkerer på deres grunn. Vi har hatt flere møter, både allmøte på NTNU, møte med fylkeskommunen og Gjøvik kommune og øvrige grunneiere, for å høre hva de har å si. Det vi har gjort nå er å skilte om på Campus, slik at ansatte og studenter som kjører selv må registrere bilen de bruker for å få parkert på området, opplyser Moltubakk.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Alle må med for å få til et unikt kunstnerisk kraftsentrum ved NTNU

«Ideen om at arkitektur og design skal dominere et KAM-senteret i Høyskolebakken uten kunst- og medievitenskap og musikk, går på tvers av fundamentale forutsetninger for campusprosessen», skriver forfatterne av denne ytringen.

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab:

Har dyrket det «rene vennskap» i 100 år

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab feirer 100 årsjubileum i 2019. Hvordan ble de en av NTNUs største linjeforeninger?

PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.

Mindre frafall blant guttene når jenteandelen på studiet stiger

– Den beste måten å bedre trivselen for gutta på, er å få flere jenter inn på studiet, sier Endre M. A. Ulberg.