NTNU-fakultet med innreisekarantene

Har du vært i et gult eller rødt land får du ikke møte på jobb før du har vært ti dager i karantene.
Vært en tur i utlandet? Da må du vente ti dager før du får gå inn her. 
        
            (Foto: Solveig Mikkelsen)

Vært en tur i utlandet? Da må du vente ti dager før du får gå inn her.  Foto: Solveig Mikkelsen

Tirsdag besluttet ledelsen ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk å innføre ti dagers karantene for alle ansatte som har vært på reise i utlandet.

Ifølge en melding på NTNUs intranett gjelder dette personer som kommer fra både røde og gule land.

«Må du i karantene får du ikke møte fysisk på jobb, men kan godt ha hjemmekontor» skriver de i meldingen og påpeker at den nye regelen gjelder med umiddelbar virkning.

Med det har fakultetet strengere retningslinjer enn det myndighetene legger opp til.

- Vi gjør dette fordi vi har fått tilbakemeldinger fra ansatte som føler seg usikre på å skulle være på campus med tanke på smittesituasjonen. Dette handler rett og slett om å skape trygghet, sier Ingrid Schjølberg, dekan ved fakultetet.

Hun forteller at flere har ønsket seg klare retningslinjer nå som campus har åpnet opp igjen, og at de derfor har valgt å gjøre dette felles for alle.

- Et fakultet er jo en stor organisasjon med mange institutt. For å unngå en situasjon med forskjellige retningslinjer fra institutt til institutt velger vi å innføre dette for hele fakultetet.

Tirsdag varslet regjeringen at alle grønne land ble gule - og med det fikk status som land en ikke bør dra til med mindre det er høyst nødvendig, uten at det utløser karanteneplikt. Samtidig ble karanteneplikten på ti dager opprettholdt for røde land.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jobb utenfor UH-sektoren gir større trivsel

Ansatte med doktorgrad som arbeider i private og offentlige bedrifter er mer fornøyde enn dem som arbeider ved et universitet eller en høyskole.

Genusdoktrinen:

Hevder kjønnsforskere vil overstyre universitetene i Sverige

I en fersk bok hevdes det at svenske myndigheter driver fram en kjønnskamp ved universitetene.

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.