MDG vil gi permitterte studenter lønn fra Lånekassen

Studenter som har blitt permittert fra deltidsjobb, må få kompensert lønnen fullt ut fra Lånekassen i minst 20 dager, mener MDG.

Illustrasjonbilde av NTNU-studenter. Hvis MDG får det som de vil, skal studentene få full lønn i minst 20 dager.
Publisert Sist oppdatert

NTB:– Studenter som har blitt permittert nå, har ikke rett på dagpenger, selv om deltidsjobben kan være en betydelig del av inntekten deres og langt over minstekravet for å ha rett til dagpenger. Ni av ti studenter jobber ved siden av studiene, mange av disse har også barn å forsørge, påpeker MDGs stortingsrepresentant Une Bastholm.

Hun mener regjeringen har sviktet når disse ikke blir kompensert på lik linje med andre arbeidstakere. Regjeringen kommer med nye krisetiltak fredag, og MDG har ytterligere fire krav, blant annet å gi én milliard kroner til kollektivtransporten, slik at ikke tilbudet blir kuttet når samfunnet kommer i gang igjen.

Dessuten vil MDG at faste kostnader som strøm og husleie må dekkes for bedrifter som nå er pålagt å holde stengt. Det gjelder blant andre frisører, fysioterapeuter og hudpleiere. 

Partiet vil også at ansatte i oppstartsbedrifter skal få fortsette å gjøre en jobb for selskapet, samtidig som de er permittert og mottar dagpenger.

Regjeringen skal også komme med en konkret plan for å redusere den laveste momssatsen, den såkalte «moromomsen» på 12 prosent til 8 prosent. Stortinget mener dette må gis tilbakevirkende kraft fra starten av året, og MDG mener dette kan løses ved å refundere en tredel av momsregningen fra 1. januar og fram til datoen da ny momssats trer i kraft.

(©NTB)