Tidligere studiesjef fikk Kongens fortjenstmedalje

NTNUs tidligere studiesjef og prosjektdirektør for campusutvikling, Inge Fottland, ble tildelt utmerkelsen på Lerchendal gård tirsdag.
Inge Fottland er tidligere studiesjef og prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU. 
    
      (Foto: Julie Gloppe Solem/NTNU)

Inge Fottland er tidligere studiesjef og prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU.  Foto: Julie Gloppe Solem/NTNU

Fottland fikk utmerkelsen for sin rolle i utviklingen av universitetssykehuset St. Olavs hospital, fra planlegging til byggestart, ifølge en pressemelding fra NTNU.

I tidsrommet 1989-2002 var Fottland, som nå er pensjonist, fylkeshelsesjef og deretter prosjektdirektør i utbyggingsprosjektet «RIT2000».

I anbefalingsbrevet til slottet skriver Fylkesmannen i Sør-Trøndelag dette:

«St. Olavs hospital, universitetssykehuset i Trondheim har mottatt en rekke priser, blant annet fikk sykehuset sju av ti priser under verdenskongressen for helsearkitektur i Toronto i Canada i 2014.

Fottland har også vært prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU, og en viktig brikke i utviklingen av et by-integrert universitet».

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.