Kaster ikke ut internasjonale studenter likevel

Internasjonale studenter som studerer via nettbaserte kurs kan fortsette å studere i USA, etter at Trump-administrasjonen trakk tilbake direktivet.
Donald Trump president usa 
        
            (Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0 / flickr.com))

Donald Trump president usa  Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0 / flickr.com)

Litt over en uke etter at U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) kunngjorde at studenter som studerer via nett enten måtte bytte utdanning eller forlate landet, kunngjør Trump-administrasjonen nå direktivet. Det melder CNN.

Ifølge kilder CNN har kontaktet, har det hvite hus fått kjenne på de kraftige reaksjonene i etterkant av kunngjøringen og det jobbes nå med et lignende direktiv som kun skal gjelder nye internasjonale studenter i USA.

Blant de som har reagert kraftig på vedtaket da det kom var ledelsen ved universitetene Harvard, Massachusetts Institute of Technology (MIT), og John Hopkins, som truet med søksmål.

Presidenten ved MIT, Leo Rafael Reif, uttrykker glede over tilbakekalling av regelen i et meningsinnlegg i New York Times, og trekker paralleller til den kjente amerikanske sporten baseball:

– Hvorfor er utenlandsk talent så viktig for USA? Av samme grunn som at Boston Red Sox ikke begrenser seg kun til baseballspillere fra Boston. Jo større utvalg du har å velge fra, dess større tilbud av eksepsjonelle talenter har du.

Ifølge CNN, ønsker ikke det hvite hus å kommentere fjerning av regelen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.