Også bergenserne åpner filial i Brüssel

Også Universitetet i Bergen vil nærmere EU-midlene - og åpner en fast filial i Brussel på samme sted som NTNU og Sintef.
Ser til EU. Norske forskningsmiljøer håper at tilstedeværelse i Brussel skal hjelpe til med flere og større tilslag fra gigantprogrammet Horizon 2020. 
    
      (Foto: iStockphoto.com)

Ser til EU. Norske forskningsmiljøer håper at tilstedeværelse i Brussel skal hjelpe til med flere og større tilslag fra gigantprogrammet Horizon 2020.  Foto: iStockphoto.com

Åpningen skjer 22. september, samtidig som NTNU innvier sitt nye kontor.

- UiB satser på å øke sin deltakelse i EUs programmer. Brusselkontoret er en del av denne satsningen, skriver Heidi Annette Espedal, direktør for Forskningsadministrativ avdeling i en epost til På Høyden.

Avisa skriver at Kunnskapsdepartementet forventer at UiB best mulig utnytter mulighetene som ligger i de europeiske forskningssatsningene og Horizon2020.

Også ledelsen ved UiB ønsker at forskere skal få en større del av ERC-kaken.

UiBs forskere skal også kunne bruke kontoret til konsortiemøter, og til andre møter i den belgiske hovedstaden. Kontoret skal være samlokalisert med NTNU og Sintef. Stillingen ved NTNU fikk en klar overvekt av internasjonale søkere. UA får opplyst at NTNU er i forhandlinger med en aktuell kandidat. 13 personer søkte på stillingen, mens fem skal ha vært inne til intervju. I juni lå det an til at saken skulle avklares raskt, og den nyansatte skulle være på plass 1. september, men prosessen har dratt ut i tid.

Les også: Disse vil bli ledere for NTNUs Brusselkontor.

Hvem som skal være UiBs representant i Brüssel er heller ikke klart. En treårig stilling vil snart bli lyst ut. 

Vedkommende skal skal ivareta disse oppgavene, men også skal bidra med informasjon og råd til universitetsledelsen rundt strategi og forskningspolitisk agenda i EU, utdyper Robert Bjerknes overfor På Høyden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Student fant Nord-Norges første viking-handelssted

En UiT-student har ifølge universitetet funnet fram til det første kjente handelsstedet fra 800-tallet som vi kjenner til i Nord-Norge.

Utøya-studie med overraskende funn

Tidlige fysiske plager, som hodepine og magesmerter, etter en traumatisk hendelse kan gi økt risiko for langvarige psykiske plager, ifølge en Utøya-studie.

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.