HiNT-styret anbefaler fusjon etter dramatisk votering

Det har vært tilløp til dramatikk opp mot styremøtet som avgjør Høgskolen i Nord-Trøndelags framtid, men flertallet anbefaler fusjon.
Åtte medlemmer stemte for anbefaling av fusjon, mens tre stemte mot da HiNT-styret møttes onsdag formiddag. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Åtte medlemmer stemte for anbefaling av fusjon, mens tre stemte mot da HiNT-styret møttes onsdag formiddag.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det sto kort sagt mellom fusjon eller ikke da styremedlemmene skulle stemme onsdag formiddag. Åtte av styrets medlemmer stemte for anbefaling av fusjon, mens tre stemte i mot.

Mulig fusjon fra nyttår

HiNT-styret gikk til styremøtet med følgende innstilling:

Styret vedtar fusjon mellom Høgskolen i Nord-Trøndelag og Universitetet i Nordland/Høgskolen i Nesna med virkning fra 1.1.2016. Den fremforhandlede plattformen legges til grunn for det videre arbeid med planlegging og implementering av fusjonen.

LES OGSÅ: Vil ha nytt universitet i Midt-Norge

Styreleder Bjørg Tørresdal ble imidlertid arrestert da voteringen skulle skje. HiNT-styret kan nemlig ikke vedta fusjon, det er det Regjeringen som gjør.

Dermed ble innstillingen, og vedtaket, at HiNT anbefaler fusjon med Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nesna.

I utgangspunktet ønsket HiNT primært å fusjoneres med NTNU, men NTNU hadde ingen interesse av dette.

Parallelle styremøter

Fellesstyret for Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nesna holder styremøte på samme tidspunkt som avgjørelsen ble fattet av HiNT-styret. Deres innstilling var tilnærmet identisk, foruten feilen om vedtak av fusjon. Begge styremøtene er på Hell i Stjørdal kommune.

Dette ble vedtatt med 12 mot 1 stemme, ifølge Avisa Nordland.

Fusjonen mellom Høgskolen i Nesna og Universitetet i Nordland er allerede vedtatt.

Det nye universitetet med dagens HiNT, UiN og Høgskolen i Nesna får rundt 11 000 studenter og 1 100 ansatte, ifølge Avisa Nordland.

Det er foreløpig ikke klart hva det nye universitetet skal hete. Tidligere har Universitetet i Midt-Norge vært foreslått.

HiNT og UiN/Høgskolen i Nesna holder felles pressekonferanse klokken 12.00.

LES OGSÅ: Foreslår fusjon mellom HiNT og UiN

Skepsis blant ansatte

I forkant av HiNTs avgjørelse onsdag formiddag har flere HiNT-ansatte gått ut i media og bedt om at fusjonsplanene stanses. Det er knyttet stor usikkerhet til hva som skjer med enkelte av de sentrale elementene ved høgskolen.

- Det var en forutsetning at Hint skulle bli fakultet for helse og lærerutdanningen. Nå er forslaget at helsefag blir liggende i Bodø samtidig som det er knyttet usikkerhet til lærerutdanninga, sa talsperson for de ansatte, Nils Halse Kanestrøm, til Adresseavisen tidligere denne uka.

LES OGSÅ: HiNT-styret snudde om på rektors førstevalg
LES OGSÅ: Kunnskapsministeren om HiNT mot Nordland: - Meget klokt
LES OGSÅ: Kun to søkere til rektorjobben på HiNT

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Mens vi venter på campus – og ny rektor

Tidligere ansattrepresentant i NTNUs styre, Helge Holden, forsøker i et innlegg i Universitetsavisa 15.11 å forsvare beslutningen som han var med på, om å samle NTNU Trondheim på Gløshaugen. Argumentene hans er lite overbevisende, skriver professor Knut H. Sørensen i denne ytringen.

Norske elever får en mer praktisk skole

Fagene blir mer praktiske og utforskende, og det blir mer læring gjennom lek for de yngste barna i de nye læreplanene for grunnskolen og videregående skole.

Hun er valgt til ny leder av Studenttinget NTNU

- Vi må bruke mye tid på campusutvikling fremover, sier Åste Solheim Hagerup. Hun tar over stafettpinnen som leder av Studenttinget NTNU etter Cecilie Bjørnsdotter Raustein fra nyttår.

Gjesteskribenten:

Campussamling til besvær

Det er viktig å holde trykket oppe for å sikre at regjeringen bevilger de store beløpene. Både campusen på Gløshaugen og Ocean Space Centre må bli realisert.