- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.
Henrik Asheim på slottsplassen fredagformiddag, flankert av Iselin Nybø og Abid Raja. 
    
      (Foto: Ola Sæther/Uniforum)

Henrik Asheim på slottsplassen fredagformiddag, flankert av Iselin Nybø og Abid Raja.  Foto: Ola Sæther/Uniforum

Også Iselin Nybøs statssekretær Rebekka Borsch (V) forlater sin stilling. Kort tid etter at den nye regjeringen ble presentert på Slottsplassen fredag formiddag ble det offisielt opplyst fra Kongen i statsråd at hun gis avskjed i nåde. Asheim får med seg Aase Marthe Johansen Horrigmo som sin statssekretær. Hun kommer fra tilsvarende stilling i Næringsdepartementet. Den tidligere NSO-lederen Therese Eia Lerøen blir politisk rådgiver.

Aase Marthe Johansen Horrigmo er ny statssekretær og skal jobbe tett med Henrik Asheim.  
    
      (Foto: Høyre)

Aase Marthe Johansen Horrigmo er ny statssekretær og skal jobbe tett med Henrik Asheim.   Foto: Høyre

 

 Iselin Nybø har igangsatt flere viktige prosesser for norsk forskning og høyere utdanning, som Henrik Asheim nå får i fanget. Det er viktig at disse prosessene ikke stopper opp, men tas i mål på en god måte, sier Guro Elisabeth Lind i en uttalelse på Forskerforbundets hjemmeside.

Lind gleder seg til samarbeidet med den nye statsråden.

- Erfaren

- Vi har hatt et tett og konstruktivt samarbeid med Nybø, og jeg ser fram til å samarbeide med Asheim. Han er en erfaren politiker som allerede kjenner feltet godt, og jeg håper han kommer raskt i gang med arbeidet. Vi står foran flere tunge saker som blir viktige for norske forskere, og det er avgjørende at arbeidet med disse ikke stopper opp, sier Lind.

Hun nevner arbeidet med ny Universitets- og høyskolelov, gjennomgangen av styringsformer og autonomi for UH-sektoren, arbeidet med åpen publisering og prosessen for å få ned den høye bruken av midlertidige stillinger, som noen aktuelle eksempler.

– Asheim hopper på et tog i fart, men vi skal ta ham godt imot og være en konstruktiv samarbeidspartner i arbeidet for å ta disse viktige sakene i mål. Jeg gleder meg til godt samarbeid, og vil samtidig benytte anledningen til å ønske Iselin Nybø lykke til i hennes jobb som næringsminister. Nå er det tre statsråder i regjeringen med erfaring fra forskning og høyere utdanning, og jeg håper de tre sammen kan løfte forskning til å bli et overgripende satsingsområde for regjeringen, sier Lind.

NSO: - kunnskapsrik, engasjert

– Vi opplever Henrik Asheim som kunnskapsrik, engasjert og en som har god kjennskap om området han nå skal jobbe med, sier leder Marte Øien i Norsk studentorganisasjon (NSO) i en pressemelding.

Vi som studenter mener at noen av utfordringene statsråd Asheim får fremover er å bedre studentenes økonomiske situasjon, en fortsatt offensiv satsning på kvalitet i utdanning og å bevare gratisprinsippet i høyere utdanning.

–Vi forventer å se at studenter, høyere utdanning og forskning er et fortsatt prioritert område for denne regjeringen, sier Marte Øien i pressemeldingen..

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nord universitet:

15 ansatte kan bli sagt opp på lærerutdanninga

Levanger: - Det er tungt å gå og gruble på dette og det preger praten under lunsj. Alle er usikre på hva som skal skje, sier Ole Petter Vestheim  og Tore Kristian Aune.

NTNU best i landet i europeisk stipendordning  

Midlene fra Marie Sklodowska-Curie Individual Fellows er fordelt, og NTNU gjør det best av de norske universitetene.

NTNUs campussamling blir trolig ikke ferdig før i 2030

Målsetningen var at NTNUs samlede campus skulle stå klart i 2025. Prosjektdirektør Merete Kvidal tror alt er klart først i 2030. Byggestart er utsatt til 2024.

Nord universitet:

Her bidrar studentene med fengende musikk i lunsjen

Hver fredag møter ansatte, studenter og lokalbefolkning opp for å få med seg huskonserten på campus Levanger.