Ny kunnskapsminister overtar i en ekstraordinær situasjon

Guri Melby (V) får ansvaret for en skolesektor i unntakstilstand.
Guri Melby overtar som kunnskaps- og integreringsminister i en svært turbulent periode.  
        
            (Foto: Oslo Venstre)

Guri Melby overtar som kunnskaps- og integreringsminister i en svært turbulent periode.   Foto: Oslo Venstre

– Jeg er helt sikker på at når Guri nå kommer inn med den kunnskapen og bakgrunnen hun har, er jeg helt sikker på at hun kommer til å følge dette tett opp og gi de gode rådene som departementet skal gi, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun presenterte to nye statsråder i regjeringen, ny kunnskapsminister og ny fiskeriminister.

Guri Melby er 39 år og født i Orkdal i Trøndelag. Hun er utdannet ved NTNU med mastergrad i nordisk.

Solberg omtalte sin nye utdanningsminister som hardtarbeidende og kunnskapsrik. Statsministeren roste også lærere som har sittet oppe hele natten for å lage hjemmeoppgaver for elevene når skolen nå er stengt.

Melby overtar etter Venstre-leder Trine Skei Grande, som denne uka måtte kaste inn håndkleet på grunn av lederstriden i Venstre. Oslo-politikeren medga at det var en spesiell dag å overta som minister på.

– For Kunnskapsdepartementet er det viktigste at vi klarer å ta vare på barn og elever over hele landet, sa Melby, og understreket at situasjonen ikke skal gå ut over elevenes læring.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

For få kvinner stilte som kandidater til styrevalget

Fristen for studenter til å melde sitt kandidatur til NTNU-styret er forlenget. Årsak: Det har ikke meldt seg nok kvinnelige kandidater.

Koronamedisin kan være klar i sommer

Forskningssjefen som leder den globale koronastudien, har tro på at effektive legemidler mot koronaviruset kan være på plass til sommeren.

Ingen undervisning på campus før til høsten

All undervisning ved NTNU skal foregå digitalt ut vårsemesteret.

– Jeg må endre masteroppgaven min helt

Koronaviruset gjør at masterstudentene ved NTNU må nøye seg med datainnsamling fra hjemmekontor. For Sara Thoreby og resten av studentene ved sosialantropologi er det lettere sagt enn gjort.