Idemingling for bedre fusjon

Denne uka er 28 studenter fra fusjonsinstitusjonene samlet for å mingle fram ideer som skal gjøre den forestående fusjonen bedre.

Mingling pågår. Elise Landsem er prosjektleder for Studentcampen, som pågår denne uka. - Kanskje kan det bli et årvisst arrangement, håper studentpolitikeren.
Publisert Sist oppdatert

En studentcamp som gir råd i fusjonsprosessen, og som kan gjøre deltakerne til gode ”fusjonsagenter” ved sine respektive institusjoner. Ideen ble til under et allmøte avholdt ved studieavdelinga på NTNU i vår.

- Dette er helt vanlige studenter som har søkt om å få være med, sier prosjektleder Elise Landsem. Landsem er en av to studentrepresentanter i NTNUs styre.

- Vi har ønsket å få den vanlige student med på laget, og gi dem muligheten til å være med å tenke omkring det nye Stor-NTNU.

Etter en søknadsprosess som ble behandlet i hurtigtogsfart, fikk tretti studenter plass på campen, som pågår denne uka. Det kommer 3 fra hver av høgskolene i Gjøvik og Ålesund, og 7 fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. De resterende er hjemmehørende ved NTNU.

Det er både førsteårsstudenter og snart ferdige masterstudenter, og de kommer fra fag over hele fjøla, opplyser Landsem.

Gi oss de gode ideene

- Hva håper dere å oppnå?

- Først og fremst vil vi ha gode ideer. Så håper vi at deltakerne sitter igjen med gode opplevelser, og positive tanker om fusjonen, som de kan bidra med lokalt ved lærestedene de kommer fra, sier studentpolitikeren.

Studentene deltar i fem prosjekter med ulike tema som er valgt med mål om å engasjere ulike deler av studentmassene på institusjonene. Mens noen skal skape et felles studentengasjement rundt TV-aksjonen og Regnskogsfondet skal alle se på muligheter og utfordringer knyttet til studentmedvirkning i et nytt og større NTNU.

Gruppa «Topp undervisning – lærerik vurdering» skal se tettere på utdanningen som tilbys og finne de gode løsningene for forbedringer. Prosjektet som fokuserer på studentidentitet og kultur har blant annet Studentsamskipnaden i Trondheim, leder av Samfundet og aktive linjeforeningsmennesker på foredragslisten. Den siste gruppa har et internasjonalt perspektiv og fokuserer særlig på utveksling fra universitet. 

Av sosiale aktiviteter har man deltatt på ølsmakeing, vært på byvandring og lyttet til ulike grundere.

Med seg hjem i bagasjen vil de få et ”fusjonsdiplom” som nok kan finne plass på CV’en.

Konferansens avsluttes lørdag. Da skal gruppearbeidene presenteres på Thon Hotel Prinsen. Søndag er det hjemreise.