Marte Øien valgt til ny leder av Studenttinget

Tre kandidater stilte til ledervalg i Studenttingets arbeidsutvalg. Marte Øien tok en klar seier.

Det var en strålende glad Marte Øien som mottok nyheten fra tellekorpset om at hun hadde fått flest stemmer i valget.
Publisert Sist oppdatert
Det nye Arbeidsutvalget i Studenttinget består av Johannes Bjartnes (t.v.), Marte Øien, Lars Bjørnar Vist, Magnus Johannesen, Ole-Jacob Oosterhof og Gjermund Kvernmo Langset.
Marte Øien ble utfordret av Lars Føleide (t.v.) og Magnus Johannesen i kampen om ledervervet i Studenttinget.
Avtroppende leder Jone Trovåg har vært leder i to år og var ordstyrer under Studenttingets møte torsdag kveld.
Studenttingets møte var i Rådssalen i Hovedbygningen på Gløshaugen i Trondheim.

- Tusen takk for tilliten. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å ikke skuffe dere. Takk til dere som utfordret meg, sa Marte Øien til Studenttingets 25 representanter og tilhørerne etter at valgresultatet ble klart i 19.15-tiden torsdag kveld.

Øien går fra stillingen som nestleder i Studenttingets arbeidsutvalg etter å ha fått klart flest stemmer i første avstemming under Studenttingets konstituerende møte i Rådssalen på Gløshaugen.

Utfordret av to kandidater

Hun ble utfordret av Lars Føleide og Magnus Johannesen. Det medførste en halvannen times lang seanse der kandidatene først holdt korte appeller, og deretter svarte på innsendte spørsmål og spørsmål fra salen.

Jone Trovåg har vært leder for Studenttinget i to perioder, og var ikke blant dem som stilte til valg.

Blant spørsmålene kandidatene ble utfordret på, var motivasjonen for å stille til ledervalg.

- Min aller største motivasjon, er at dette er noe jeg føler meg klar for. Det har tatt meg lang tid å opparbeide den kunnskapen jeg føler er nødvendig for å lede Studenttinget. Jeg mener vi må satse veldig på det vi har fått som er nytt. Vi har fått Norges største helseutdanning, og det er veldig mange ingeniørutdanninger som kan samarbeide tett med den. Vi må jobbe med å få frem det gode som er hensikten med fusjonen vi har vært gjennom, sa Øien.

Johannesen la vekt på at han ville vise frem mer av hva Studenttinget er gode for, og trakk fram at han var motivert til å jobbe opp mot å få læringsplattformen, som NTNU går over til, til å fungere bedre for universitetet og studentene enn det Itslearning har gjort.

- Jeg har studert siden 1999. Det å stille som leder i Studenttinget er en naturlig forlengelse. Jeg synes det er veldig spennende å kunne ta over etter en så stor fusjon som har gjort NTNU til norges største universitet, sa Føleide.

Vil ha Studenttinget på dagsorden

Da kandidatene ble spurt om lederstil sa Føleide at han var tilhenger av en myk lederstil, fremfor en hard.

I et noe mer utfyllende svar sa Øien at Studenttinget trenger en leder som er trygg på seg selv, og trygg på rollen, samt en leder som kan sette Studenttinget på dagsorden igjen.

- Vi har veldig mye god utarbeidet politikk. Jeg tror det er viktig at en god leder er godt kjent med NTNU og Norsk studentorganisasjon, og hvordan utdanningssektoren i Norge funker. De egenskapene mener jeg at jeg har tilegnet meg, sa den nye lederen av Studenttinget.

Johannesen mener Studenttingets politikk har fått mindre oppmerksomhet som følge av mye arbeid opp mot fusjonen NTNU har gått gjennom. Alle kandidatene var enige om at Studenttinget må få mer oppmerksomhet, men noe uenige om hvordan. Øien mener de må være mer synlige i tradisjonelle medier, også når de har noe positivt å melde, mens Føleide har mer tro på sosiale medier.

- Media er i forfall, så jeg tenker andre kanaler er viktige, sa han da han ble spurt om hvordan han så på det å stille opp i media.

Ingen ønsker kjønnskvotering

På mange av punktene var kandidatene enige. Samtlige er eksempelvis mot kjønnskvotering.

Da de ble spurt om sine visjoner for NTNU la Johannesen vekt på at Studenttinget holder trykket oppe på arbeidet med å bedre utdanningskvaliteten. Øien roste først universitetet for å ha mye god forskningsbasert undervisning, men hun mener det er forbedringspotensial i å få mer av dette i miljøene fra de tidligere høyskolene som nå er en del av NTNU. Føleide trakk fram linjeforeningene som viktige, og fortalte at om han ble valgt som leder ville han ta en aktiv rolle i overgangen fra Itslearning til Blackboard.

Premisset for å bli valgt leder var å oppnå valgtallet på 13 stemmer, altså flertall av de 25 stemmene. Det nye Studenttinget ble klart tidligere i høst, og er øverste organ blant de studenttillitsvalgte.

Nytt Arbeidsutvalg

På Studenttingets konstituerende møte var det også valg av stillingene fagpolitisk ansvarlig, læringsmiljøpolitisk ansvarlig og internasjonalt ansvarlig.

Johannesen, som stilte til ledervalg, ble valgt til fagpolitisk ansvarlig og nestleder i Studenttinget. Johannes Bjartnes ble valgt til internasjonalt ansvarlig og Lars Bjørnar Vist ble valgt til læringsmiljøpolitisk ansvarlig.

Ole-Jacob Oosterhof og Gjermund Kvernmo Langset sitter allerede i AU som stedlige ledere i fra henholdsvis Gjøvik og Ålesund.