Slik er de nye planene for campussamlingen

De fem finalistene i idékonkurransen for nytt campus har oppdatert forslagene sine.

Publisert Sist oppdatert

Finalistene ble bedt om å gå mer i dybden på følgende temaer: Plassering og utforming av bebyggelse, knutepunkt, byrom og park/grønt, campusutvikling og mobilitetssystem, samt robusthet og gjennomførbarhet.

I første del av idékonkurransen for utvikling og utarbeiding av en fysisk plan for området Gløshaugen – Elgeseter – Øya var «Uptown Downtown», «Veien videre», «JUHU NTNU» og «Vitenveit» juryens favoritter, mens «inPUT» var folkets favoritt.

LES SAKEN HER: Fem konsepter valgt for NTNUs campussamling

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Slik ser de oppdaterte forslagene ut:

inPUT
JUHU NTNU
Uptown Downtown
Veien videre
Vitenveit

(Bla deg gjennom bildekarusellen øverst i artikkelen for å se illustrasjoner av de oppdaterte konseptene.)

De nye forslagene skal stilles ut i Realfagsbiblioteket på Gløshaugen fra 19. april.

NTNUs campusprosjekt opplyser at NTNUs fysiske plan skal være et underlag for et planprogram som fastsettes av Trondheim kommune. Planprogrammet utreder ulike alternativer i forkant av regulering og er underlagt en lovpålagt demokratisk og formell prosess, ifølge campusprosjektet.

LES OGSÅ: Ottervik utelukker flere forslag til campusløsning
LES OGSÅ: Her er de viktigste poengene fra campusdebatten
LES OGSÅ: - Visjonene for campus er sidrumpa

Masterplan skal være klar til høsten

Vinneren kåres 15. mai. Da skal den fysiske planen for NTNUs nye campus ferdistilles og gjøres klar til november. Den fysiske planen skal sammen med konsepter for ulike typer areal og arbeid med faglig lokalisering utgjøre masterplanen for NTNUs campussamling.

I utgangspunktet skal én vinner kåres, men masterplanen kan bli utarbeidet på grunnlag av flere forslag.

- Det er ikke så lett å forutse hva som kommer til å skje. Det hender i slike konkurranser at det for eksempel blir delt førsteplass, eller at flere forslag kombineres. I utgangspunktet er konkurransens førstepremie selve oppdraget med å utarbeide disposisjonsplanen for samlet campus, sa campussjef Merete Kvidal til UA da de fem finalistene var klare.

Den fysiske planen beskrives som en disposisjonsplan som viser hvor NTNU ønsker å bygge nye universitetsarealer. Det vil si at den er en overordnet plan for hvilke tomter det er aktuelt å bygge på, hvor bygg kan plasseres på tomtene og hvor store de kan være. I tillegg inneholder den planer for uteområder, forbindelser og sammenheng mellom forskjellige bygninger.

LES OGSÅ: Etterlysning: Er det noen som vet hvor Høgskoleparken er?

119 500 kvadratmeter

Totalt er det beregnet et arealbehov på 119 500 nye kvadratmeter som følge av campussamlingen. Hovedtyngden er flyttingen av Dragvoll-miljøene, men innovasjonssenter og KAM-prosjektet (kunst, arkitekt og musikk) skal også være en del av dette.

Da juryen i idékonkurransen vurderte de innsendte forslagene i første runde mente de at ingen av dem hadde kommet med fremragende innspill på alt de hadde bedt om. Derfor ble finalistene vurdert som konsept med potensial for videreutvikling. Generelt hadde forslagene fokusert mest på bygningene, og mindre på bærekraftig transport og landskapsarkitektur, ifølge juryens begrunnelse. Juryen har foreløpig ikke kommet med noen vurdering av de oppdaterte forslagene.

LES OGSÅ: Kvikkleire stanser utbygging av campus bak Samfundet
LES OGSÅ: Samfundet vil ikke ha park på Fengselstomta
LES OGSÅ: - Hvilken vei ser NTNU?
LES OGSÅ: Campusprosjektet skal vurdere kontorlandskap