Tiril tok bronse

Skiskytter og NTNU-student Tiril Eckhoff tok bronsjemedalje i OL. - Jeg vil gjerne gjøre det godt på studiene også, sier siving-studenten til Universitetsavisa.
Tiril Eckhoff slo tyske Evi Sachenbacher-Stehle i innspurten og sikret norsk medalje i skiskytterjentenes fellesstart i Sotsji. 
    
      (Foto: Norges Skiskytterforbund)

Tiril Eckhoff slo tyske Evi Sachenbacher-Stehle i innspurten og sikret norsk medalje i skiskytterjentenes fellesstart i Sotsji.  Foto: Norges Skiskytterforbund

Da Tora Berger falt, skøytet Tiril Eckhoff forbi og fram til bronseplass på fellesstarten mandag. Dermed har enda en NTNU-student tatt OL-medalje i skiskyting.

Først i mål var Darja Domratsjeva, som tok sitt tredje gull i mesterskapet. Hviterusseren gikk raskt i sporet og greide seg med én bom. På sølvplassen kom Gabriela Soukalova fra Tsjekkia.

Mens Berger skjøt seg bort etter fallet, skjøt Tiril Eckhoff blink i 19 av 20 tilfeller – det samme som Domratsjeva. Da den norske 23-åringen slo tyske Evi Sachenbacher-Stehle i innspurten var medaljen sikret.

LES OGSÅ: NTNU-student parkert i OL-sprinten

Siving-student

Norges nye skiskytterhelt er student ved NTNU, men har permisjon fra siving-studiene ut sesongen. I og med at hun nå erobret en plass på pallen, ser hun ikke bort fra at det kan bli aktuelt å søke om forlenget permisjon.

- Det kan godt hende. Jeg får se det litt an, dette er enda litt ferskt. Jeg er et konkurransemenneske, og vil gjerne gjøre det godt både på studiene og som skiskytter. Men det kan bli litt vel tøft i lengden, sier Eckhoff til UA.

Eckhoff er meget klar over at hun ikke den første NTNU-studenten som tar OL-medalje på skiskytterarenaen.

- Halvard (Hanevold red.anm) er prakteksemplaret. Han har gitt meg mange nyttige tips, sier den nybakte bronsemedaljøren.

Hanevold vant tre OL-gull og fem VM-gull i løpet av sin karriere. Det er bare Ole Einar Bjørndalen som har flere skiskyttermedaljer fra internasjonale mesterskap.

LES OGSÅ: NTNU-ansatte får trene i arbeidstida

Nye medaljesjanser

Om Tiril Eckhoff tar mål av seg å følge i Hanevolds spor, kan årene som kommer bli tøffe nok, ikke minst om hun har ambisjon om også å fullføre siving-graden.

– Jeg møtte veggen for tre år siden. Det ble for mye for meg. Jeg trodde jeg var en sånn «wonder-woman» som skulle klare alt, har hun tidligere sagt til Aftenposten.

- Vi får se hvordan det går. Først får jeg gjøre unna OL, og sesongen. Og i morgen er det mixed stafett. En ting om gangen.

- Lykke til.

- Takk.

LES OGSÅ: Ikke forbud mot OL-titting i arbeidstiden

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

I 2011 ble Halvard Hanevold mentor for langrennslaget Team NTNU. Den tidligere OL-mesteren i skiskyting er utdannet sivilingeniør ved NTNU. Her i lett driv: F.v. Einar Ulsund, Halvard Hanevold, Øyvind Moen Fjeld, Eirik Telebond og Jørgen Braathen. 
    
      (Foto: Eirik Lian/NTNU Info)

I 2011 ble Halvard Hanevold mentor for langrennslaget Team NTNU. Den tidligere OL-mesteren i skiskyting er utdannet sivilingeniør ved NTNU. Her i lett driv: F.v. Einar Ulsund, Halvard Hanevold, Øyvind Moen Fjeld, Eirik Telebond og Jørgen Braathen.  Foto: Eirik Lian/NTNU Info

Tiril Eckhoff slo tyske Evi Sachenbacher-Stehle i innspurten og sikret norsk medalje. 
    
      (Foto: SOCHI2014)

Tiril Eckhoff slo tyske Evi Sachenbacher-Stehle i innspurten og sikret norsk medalje.  Foto: SOCHI2014

Tiril Eckhoff (t.h.) feirer bronsjemedaljen sammen med gullvinner Darya Domracheva fra Hviterussland (midten) og tsjekkiske Gabriela Soukalova (t.v.). 
    
      (Foto: SOCHI2014)

Tiril Eckhoff (t.h.) feirer bronsjemedaljen sammen med gullvinner Darya Domracheva fra Hviterussland (midten) og tsjekkiske Gabriela Soukalova (t.v.).  Foto: SOCHI2014

Relaterte artikler

Ikke forbud mot OL-titting i arbeidstida

NTNU-ansatte kan se OL i arbeidstida, så lenge de bruker sunn fornuft, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby.

OL-heltene kombinerer idrett og tunge studier

En rekke nåværende og tidligere NTNU-studenter er blant Norges deltakere i OL i Sotsji.

NTNU-student parkert i OL-sprinten

Den skotske langrennsløperen er norgesmester, men går OL for Storbritannia. Han ble spådd som én av medaljekandidatene.

- Studiene bremset den sportslige satsingen

Frode Moen begynte veien mot doktorgrad mens han kjempet om OL-plass, men det kostet. Her er hans forklaring på hvorfor toppidrettsutøvere velger tunge studier.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Jeg burde feire, men har i stedet en ekkel følelse

Jeg har nettopp fått en artikkel godkjent i doktorgraden min! Hvorfor sitter jeg likevel med en ekkel følelse i magen?

Ansatte ti mannlige filosofer:

Utvalg sterkt kritisk til at NTNU ansatte bare menn

«Disse ansettelsene har ikke bare forsterket den eksisterende kjønnsubalansen innenfor filosofifaget, men sementert situasjonen for lang tid framover.»

Ytring:

Buss og vinter - sett frå nederst på Gløshaugen

Vi som bur sørover har ganske lang veg å gå til bussen i Elgesetergate. Kan det jobbast for å få ein betre tilkomst? spør Roger Birkeland.

Rektor vil overta styringen av Institutt for historiske studier

NTNU-ledelsen foreslår at IHS  flyttes ut av Det humanistiske fakultet og plasseres direkte under rektor.