Studenttinget ønsker at NTNU bygger i sentrum

Studenttinget støtter formannskapet og mener NTNU bør satse på Midtbyen.
Vil ha NTNU i byen: - Vi er også motstander av å bygge ned eksisterende grøntareal, sier Marte Øien, leder i Studenttinget. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Vil ha NTNU i byen: - Vi er også motstander av å bygge ned eksisterende grøntareal, sier Marte Øien, leder i Studenttinget.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

I ei pressemelding skriver Studenttinget at de ønsker innspillet fra formannskapet i Trondheim kommune velkommen:

"Formannskapet i Trondheim kommune har med overveldende flertall sendt et sterkt signal til NTNU om at nye campusbygg bør komme innenfor elveslyngen."

- Vi må ha en campus som fremmer byintegrering, sier leder av Studenttinget, Marte Øien.

LES OGSÅ: Politikerne og NTNU skiller lag om campussamling

Ta vare på grøntareal

Hun peker på at Studenttinget har vedtatt et campuspolitiske manifest, der de mener NTNU skal være synlige i bybildet, med åpne og sentralt plasserte arealer.

- Vi er også motstander av å bygge ned eksisterende grøntareal, understreker Øien i pressemeldinga - og legger til:

- Det er viktig å tenke på at et bygg ikke bare trenger å ha ett formål, man bør derfor se på muligheter for flerbruk. Eksempelvis med butikker, bolig, trening og læringsareal i samme bygg, da får man et urbant og levende campus døgnet rundt. Dette kan være med å gjøre NTNU til en enda viktigere møteplass.

I pressemeldinga viser Studenttingets leder også til et innlegg i Universitetsavisa i fjor av studentpolitiker Kristian Sjøli. Da argumenterte han for at det vil være fornuftig å satse på Kalvskinnet.

- Vi mener fortsatt at man bør se på om noe av det som skal bygges nytt kan komme på Kalvskinnet. Vi er glade for at NTNU går inn for å beholde bygningsmassen på Kalvskinnet på mellomlang sikt, men mener det ville være mer fornuftig å bygge mer på Kalvskinnet fremfor å bygge ned grøntarealer, sier Studenttingets leder Marte Øien.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Ville dagens studenter klart å bevare Bakklandet og Møllenberg?

Det er vanskelig å engasjere studentmassen, men vi studenter bør velge å engasjere oss aktivt i by- og campusutformingen ved å verne om trehusbebyggelsen i Grensen.

- En toppstyrt lederstil

Visjonær, men ikke flink nok til å ivareta de ansatte, er Kristin Dæhlis karakteristikker av Bovims periode som rektor.

Nybø: Bovim har stor politisk teft

- Gunnar Bovim har stor politisk teft. Det er en stor styrke ved ham som person, sier statsråd Iselin Nybø.

Gunnar Bovim går av som rektor

Gunnar Bovim går av som rektor ved NTNU. Anne Borg blir konstituert som rektor.