Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.
Her skulle det etter planen ha pågått arbeid med nye studentboliger nå, men Sit sliter med å finne noen som kan bygge billig nok. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Her skulle det etter planen ha pågått arbeid med nye studentboliger nå, men Sit sliter med å finne noen som kan bygge billig nok.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Vi har sagt fra oss tilskuddet vi fikk til å bygge, og skal nå søke på nytt, sier Arne Moe, koordinator og ansvarlig for drift og vedlikehold i Sit Gjøvik.

I fjor lanserte de planen om å bygge 125 nye studentboliger i Røverdalen i Gjøvik. Men den planen viser seg å være vanskelig å få gjennomført.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Må bygges billigere

For at Sit skal få tilskudd til å bygge boligene må nemlig kostaden per enhet ned under en viss sum.

- Denne var på 700.000 kroner, men vi fant ingen som kan bygge så billig. Departementet har rukket ut en hånd og økt denne til 800.000, men også det virker vanskelig å få til, sier Moe.

Leder for Norsk studentorganisasjon, Håkon Randgaard Mikalsen er klar på hva som må gjøres.

- Departementet må øke grensen enda mer, og også tilskuddet, sier han.

Dobler antall enheter

Den opprinnelige planen må på grunn av grensen krympes for at det skal være gjennomførbart. Samtidig ønsker de også å få inn flere enheter.

- Styret har vedtatt 250 enheter nå, en dobling fra den opprinnelige planen. Håpet er at det skal utløse en slags kvantumsrabatt. I tillegg jobber vi nå med å krympe prosjektet.

I mellomtiden må Gjøvik klare seg med dårlig kapasitet både når det gjelder studentboliger og parkeringsplasser.

Røverdalen er nemlig per i dag en kommunal parkeringsplass. Som en del av avtalen mellom Sit og kommunen ligger det inne at det skal bygges tre etasjer med kommunal parkeringskjeller under studentboligene for å øke parkeringskapasiteten i byen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.