Vil gi studenter AtB-rabatt i svangerskapspermisjonen

Høyre i Trøndelag ønsker at studentrabatten skal gjelde også for studenter som er ute i svangerskapspermisjon.
- Er du i jobb får du permisjon og beholder alle rettigheter. Det samme bør gjelde studenter, sier Henrik Kierulf i en pressemelding. 
        
            (Foto: Trøndelag Høyre)

- Er du i jobb får du permisjon og beholder alle rettigheter. Det samme bør gjelde studenter, sier Henrik Kierulf i en pressemelding.  Foto: Trøndelag Høyre

I dag mister du studentrabatten på bussen når du går ut i svangerskapspermisjon. Det ønsker Trøndelag Høyre nå å endre, skriver de i en pressemelding.

- I det neste møtet i Fylkesutvalget kommer jeg til å spørre fylkesordføreren hva han vil gjøre for å endre dagens ordning slik at studenter får rett til studentpris på bussene også når de tar et avbrekk fra studiene på grunn av svangerskap, sier nestlederen for Høyres fylkestingsgruppe, Henrik Kierulf.

Han viser til statsministerens nyttårstale hvor Solberg tok opp behovet for å øke fødselstallene. Skal en få opp fødselstallene må politikerne legge til rette for at det blir enklest mulig å føde barn, også når du studerer, mener Kierulf.

- Lånekassen fortsetter med samme utbetalinger som før svangerskapet. Er du i jobb får du permisjon og beholder alle rettigheter du har før svangerskapet. Det samme bør gjelde studenter, sier han i pressemeldingen.

- Gravide har de samme kostnader som andre, minst, og da blir det feil at vi tar fra dem rettigheten til studentrabatt på kollektive transportmidler i permisjonstiden.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.