Få binder studielånsrenten tross historiske renter

Forskjellen mellom den flytende renten og fastrentene i Lånekassen har aldri vært mindre. Likevel binder få renten.
Nina Schanke Funnemark i Lånekassen sier påpeker at tiårsrenten er lavere enn femårsrenten. 

Nina Schanke Funnemark i Lånekassen sier påpeker at tiårsrenten er lavere enn femårsrenten. 

Fra 1. november blir rentene i Lånekassen historiske: Aldri før har differansen mellom flytende rente og de tre fastrentene vært så liten.

Dette gjør likevel ikke at Lånekassens tilbakebetalere binder renten i stor skala. Onsdag morgen har knappe 380 kunder valgt å søke om fastrente til tilbudet som gjelder fra 1. november, ifølge en pressemelding fra Lånekassen. De fleste av disse har søkt om ti års fastrente. Fristen for å binde går ut natt til fredag denne uken. 

Jevnt

Fastrentene er nå 2,48 prosent for tre års bindingstid, 2,58 prosent for fem år og 2,57 prosent for ti år. Flytende studielånsrente er 2,47 prosent.

– Det er elleve år siden vi innførte fire rentealternativer for studielån i Lånekassen. Dette er det jevneste nivået mellom flytende rente og fastrentene vi har sett så langt, sier Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen, i pressemeldingen.

Årsaken til utjevningen er at alle fastrentene synker, mens flytende rente går noe opp.

– Det er verdt å merke seg at tiårsrenten blir lavere enn femårsrenten, som er første gang det skjer. I tillegg går tiårsrenten ned med over 0,4 prosentpoeng – det er lenge siden vi har hatt en så stor nedgang på tiårsrenten, sier Funnemark. 

De fleste har flytende rente

Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året.

616.900 av tilbakebetalerne i Lånekassen har i dag flytende rente på studielånet sitt, 47.400 har fast rente.

Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, får flytende rente.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Sykehus kan bli tvunget til å gi stipendiater fast jobb

Forskerforbundet og Tekna har sagt opp avtalen som gjør at helseforetakene kan ansette stipendiater og postdoktorer midlertidig.

Norske studenter er godt fornøyd med studiene sine

Norske studenter er stort sett fornøyd med studiehverdagen. Det er likevel stor variasjon i hvor mye tid heltidsstudenter bruker på studiet

Ytring:

Universitetene må forvalte egne bygg for å sikre god forskning og utdanning

Universitetene må forvalte egne bygg for å sikre god forskning og utdanning. Hvis ikke risikerer vi å svekke Norge som kunnskapsnasjon.

Studiebarometeret:

NTNU er dårlige til å informere studentene om trakasseringsvarsling

Bare én av fem NTNU-studenter har fått informasjon om varslingssystemer for trakassering. Åste Hagerup, leder for Studenttinget, mener NTNU må ta grep og ikke bare vente på at «Metoo-knappen» skal komme.