– Mindretall ødelegger for flertallet

- Studiestart handler om å forebygge frafall, sier Andreas Trohjell, leder i Norsk studentorganisasjon.
Dagen etter studieoppstart kommer det krav om å droppe fadderuka. NSO-leder Andreas Trohjell svarer på kritikken.  
        
            (Foto: Henriette Frøysland Thorkildsen/Studvest)

Dagen etter studieoppstart kommer det krav om å droppe fadderuka. NSO-leder Andreas Trohjell svarer på kritikken.   Foto: Henriette Frøysland Thorkildsen/Studvest

Direktør for barnevernet, Mari Trommald, ber om at fadderukene stanses, og mener dette ikke er tiden for å dra på fest, bli kjent med andre mennesker og drikke mye alkohol. Hun er bekymret for ei ny oppblomstring av koronasmitte.

Leder Andreas Trohjell i Norsk studentorganisasjon svarer at de er opptatt av å ta smittevernhensyn i tilknytning til arrangementer.

– Alle arrangører og institusjoner er sitt samfunnsansvar bevisst. Vi forstår og deler bekymringene rundt brudd på smittevernrådene, men det er et mindretall som ødelegger for flertallet, og det er vi skuffet over, sier han til NTB.

Han reagerer på at barnevernsdirektøren gir uttrykk for at dette ikke er tiden for å bli kjent med nye mennesker.

– Studiestart handler ikke om fest, men å bli kjent med fagmiljøer og bygge nettverk, noe som forebygger frafall. I år vil studiet være preget av digital undervisning og lite samvær, og gjør denne studiestarten enda viktigere, sier han.

-Ta ansvar

Velferdstinget i Oslo og Akershus, som representerer studentene i studentsamskipnaden i regionen, ber arrangører om å ta et ekstra ansvar for å sørge for at fadderuka blir gjennomført forsvarlig.

-Ved å ikke overholde reglene nå kan det hende at større begrensninger i studiehverdagen og samfunnet utover vil oppstå utøver høsten. Derfor er det svært viktig at alle tar ansvar og tenker gjennom sine handlinger nå slik at konsekvensene ikke blir større senere, skriver de i en epost.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jobb utenfor UH-sektoren gir større trivsel

Ansatte med doktorgrad som arbeider i private og offentlige bedrifter er mer fornøyde enn dem som arbeider ved et universitet eller en høyskole.

Genusdoktrinen:

Hevder kjønnsforskere vil overstyre universitetene i Sverige

I en fersk bok hevdes det at svenske myndigheter driver fram en kjønnskamp ved universitetene.

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.