Åpner koronatelefon for NTNU-studenter

Nå kan bekymrede studenter ringe Sit for råd og svar på spørsmål.
 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Denne uken åpnet Sit (Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim) en egen bekymringstelefon for studenter. Hit kan studentene ringe for å få råd eller prate om sine bekymringer rundt covid-19, skriver ntnu.no/nyheter.

Prøver ut tilbudet

– Telefonen prøves ut i noen uker for å sjekke behovet. Hvis det viser seg å bli stor pågang kan tjenesten videreføres, og da kanskje også med helsepersonell, forteller Gustav Østerberg Øverli, direktør for velferdstjenester i Sit, til ntnu.no.

Psykososiale problemer

Rådgiver i Sit, Marianne Karlsen, forteller at Sit opplever at mange av studentene har forskjellige utfordringer i kjølvannet av koronasituasjonen, som ikke nødvendigvis handler om bekymring for smitte. Mange samtaler handler om de psykososiale sidene ved situasjonen.

485 04 650 det er det samme telefonnummeret som ble brukt i vår, da Sit opprettet linjen første gang. Linjen er åpen mellom 10 og 12 hver dag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.