Norske studenter i Norden kan ta karantenetiden hjemme

Norske studenter som studerer i ett av de nordiske landene, trenger ikke gjennomføre karantenen på karantenehotell selv om de ikke er folkeregistrert i Norge.
Henrik Asheim presiserer at også norske studenter i Norden som vil komme hjem til jul, kan gjennomføre karantenen sin hjemme. 
        
            (Foto: Høyre)

Henrik Asheim presiserer at også norske studenter i Norden som vil komme hjem til jul, kan gjennomføre karantenen sin hjemme.  Foto: Høyre

Det opplyser  regjeringen onsdag. 

Utenlandsstudenter som før studiene var bosatt i Norge, vil ofte fortsatt være folkeregistrert i Norge i studietiden. De anses da også som «bosatt i Norge» etter covid-19-forskriften.

Regjeringen presiserer nå at også studenter i andre nordiske land skal anses som bosatt i Norge etter karantenereglene – selv om de har registrert flytting fra Norge til studielandet og mistet folkeregistreringen i Norge.

De trenger derfor ikke oppholde seg på karantenehotell, men kan gjennomføre karantene på annet egnet karantenested.

– Karantenereglene skal ikke slå ulikt ut for norske studenter i og utenfor de nordiske landene på grunn av de spesielle reglene for Norden om hvor du skal være folkeregistrert. Nå presiserer vi at også norske studenter i Norden som vil komme hjem til jul, kan gjennomføre karantenen sin hjemme, ikke på karantenehotell, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Karanteneplikten gjelder fortsatt og nærkontakter må unngås, opplyser regjeringen.

(©NTB)

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tok oppgjør med urban arroganse

Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland gir ut bok om arbeidet for å berge campus Nesna.

NTNU vil ikke gi ansatte korona-kompensasjon

Forskerforbundet fikk ikke med seg arbeidsgiver på å gi kompensasjon til alle ansatte.

Studiestart blir både digital og fysisk

Det blir antakelig en mer digital studiestart i januar enn planlagt, varslet prorektor Marit Reitan da hun orienterte NTNUs styremøte.

NTNU med 40 millioner til Samfundet

Rektor Anne Borg legger pengene på bordet for å bidra til at utbygging av Studentersamfundet kan bli noe av.