Internasjonale studenter:

KD krever at institusjonene betaler for karantenehotell

Kunnskapsdepartementet forventer ikke at studentsamskipnadene skal bidra som karantenehotell.

For å begrense importsmitten må de aller fleste som kommer til Norge fra det store utlandet ta karantenen sin på hotell.
For å begrense importsmitten må de aller fleste som kommer til Norge fra det store utlandet ta karantenen sin på hotell.
Publisert Sist oppdatert

Kunnskapsdepartementet slår i en pressemelding fast at det er universitetene og høyskolene som skal betale for oppholdet på karantenehotell for de utenlandske studentene som kommer til Norge over jul.

- Året som har gått har vært en påminnelse om hvor viktig samarbeid på tvers av landegrenser er. Jeg vet at en del internasjonale studenter lurer på om de skal bestille billett eller ikke til Norge over jul på grunn av reglene og kostnaden rundt karantenehotell. Den skal de slippe å ha, sier statsråd Henrik Asheim i pressemeldingen og legger til:

- Jeg fornveter at de norske universitetene og høyskolene dekker denne kostnaden for sine utenlandsstudenter.

Regelen om karantenehotell ble innført i starten av november for å begrense import av koronasmitte, og ifølge pressemeldingen vil de aller fleste utenlandske studentene som kommer til Norge ikke oppfylle vilkårene for unntak fra ordningen.

Kunnskapsdepartementet understreker også at de ikke forventer at studentsamskipnadene skal stille opp som karantenehoteller. De utenlandske studentene må dermed gjennomføre karantenetiden sin på karantenehoteller som allerede finnes eller som etableres i regi av kommunene.

De skriver også at det er nye internasjonale studenter som enten tar hele grader i Norge eller som er på utveksling i Norge som vil få dekket opphold.

Departementet opplyser overfor Universitetsavisa at utenlandske studenter som kommer tilbake fra juleferie, eller som av andre grunner har tilbrakt deler av eller hele høstsemesteret i hjemlandet, ikke får dekket karantenehotell.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS