Vurderer navn på Elgesetergate 10

«Hjertet» vant nylig navnekonkurransen om hva Elgeseter gate bør hete. Forslag om å kalle opp bygget etter professor Rigmor Austgulen fikk «hederlig omtale»

Når Elgesetergate 10 står ferdig, skal det huse utdanninger innen helse- og sosialfag. Planen er at studenter og ansatte ved audiograf, barnevern, ergoterapeut, fysioterapeut, radiograf, sosionom og vernepleier skal holde til her. Det skal også romme et stort idrettssenter.
Publisert Sist oppdatert
Professor Rigmor Austgulen

Ingenting er foreløpig avgjort. Ifølge Innsida har navnekonkurransen gitt utvalget mye inspirasjon, og vinnerforslagene og flere andre blir med i det videre arbeidet for å bestemme byggets endelige navn.

Navnet på det nye flerbruksbygget i Elgeseter gate 10 offentliggjøres til høsten når byggearbeidet starter.

LES OGSÅ: Hva skal barnet hete

Rigmor Austgulen-bygget

Seks NTNU-ansatte tar nå til orde for at det nye NTNU-bygget skal kalles opp etter professor Rigmor Austgulen. «Vi som står bak dette innlegget mener NTNU nå må bruke anledningen til å skrive kvinners viktige bidrag inn i NTNU-historien ved å kalle opp bygget etter en sentral person i opprettelsen av NTNU i 1996, nemlig professor Rigmor Austgulen», skriver de.

De seks er Solveig Bøe, Vivian Anette Lagesen, Kjersti Møller, Jan Frode Hatlen, Jon Anders Risvaag og Hanne Siri Sund.

De viser videre til at Austgulen var den første kvinnen i Trondheim som tok doktorgrad i medisin. Hun ble en foregangsforsker i medisin og NTNUs første prorektor for utdanning.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Fikk NTNUs likestillingspris

«Som prorektor markerte Austgulen seg som en sterk pådriver for å bedre likestillingen innen teknologiske fag gjennom en rekke viktige tiltak; som innføring av «jentepoeng», «Jenter og data» og prosjektet «Kvinner-Karriere-Kultur». Mange av tiltakene ble senere modeller for likestillingsarbeidet ved andre utdanningsinstitusjoner. For dette arbeidet ble hun tildelt NTNUs likestillingspris i 2002», skrev daværende rektor Gunnar Bovim og dekan Bjørn Gustafsson i sine minneord etter at hun døde i april 2018, 68 år gammel.

Rigmor Austgulen tok doktorgrad i immunologi og var svært engasjert i forskning for å bedre liv og helse til gravide og deres barn. Blant annet var hun pådriver for samarbeid med forskere fra hele Europa innen svangerskapsforgiftning, ifølge Wikipedia.

Helgasetr, Hippocampus

Navnejuryen kåret tre vinnere av navnekonkurransen: Hjertet, Helgasetr og Hippocampus.

Hjertet favner all virksomhet i bygget, det er beskrivende og utpeker seg samtidig som et spennende navn som kan tolkes på mange nivå, fortalte juryen til Innsida.

Navneforslag som fikk hederlig omtale var blant andre Eir, Rigmor Austgulen, E10 og Vitalia. Over 200 forslag på navn kom inn.

Om Elgeseter gate 10 får navnet Hjertet, Helgasetr, Hippocampus, Rigmor Austgulen eller noe helt annet, offentligjøres altså til høsten når byggearbeidet starter.