Ytring:

Problemet er at Nord har stoppet på halvveien

Hvis logikken i Levanger og Bodø stemmer, burde Nord bli slått sammen med Universitetet i Tromsø, mener Raymond Lillevik.
Innen lærerutdanning har Nesna campus den beste kvaliteten, skriver lektor Raymond Lillevik. 
        
            (Foto: Hans Petter Sørensen)

Innen lærerutdanning har Nesna campus den beste kvaliteten, skriver lektor Raymond Lillevik.  Foto: Hans Petter Sørensen

Nord universitet har rett i noe. Å slå sammen høgskoler og universiteter vil gi større kvalitet og kraft i høyere utdanning og forskning i Nord-Norge. Problemet er at de har stoppet på halvveien. Hvis logikken i Levanger og Bodø stemmer, burde Nord bli slått sammen med Universitetet i Tromsø. Forslaget med å utradere utdanningstilbudene på Helgeland virker i stedet imot sin hensikt.  Norges nyeste og minste universitet vil bli mindre og svakere. Hele poenget med at Nord eksisterer er troen på at Nord-Norge er best tjent med to universiteter. Vi ser nå at det i beste fall er tvilsomt, for Helgeland er det i hvert fall en ulykke.

Innen lærerutdanning har Nesna campus den høyeste kvaliteten og den beste søkningen innen Nordsystemet. Hvordan styrker det Nord-Norge at dette fjernes? Ingen vinner på å fjerne det beste  studiestedet, hverken Helgeland, Nordland eller nordlige Trøndelag. La gå at inntrykket av manipulert datamateriale ikke er borte. Vi kan også leve med at ledelsen ved Nord skylder på for lite penger fra staten. Dette er bare Nords forsøk på filme seg til et straffespark i et valgår. Det er velkjent at ledelsen helt fra starten ønsket å fjerne Nesna campus. Det virkelig store problemet i et nordnorsk perspektiv er at vi har to universiteter i landsdelen.

Akkurat nå er det Helgeland som får svi på grunn av at Nord ønsker å splitte Nord-Norge mellom henholdsvis Tromsø og Bodø/Levanger. Det er dypt ulogisk at den beste lærerutdanningen skal fjernes, spesielt når argumentet er kvalitet. Enda verre er det at krigen mellom Bodø og Tromsø skal ødelegge høyere utdanning på Helgeland. Nord later som det ikke er bedre alternativer, det trenger ikke folk på Helgeland tro på. Universitetet i Tromsø har tatt ansvar for sine regioner, og kombinerer økt vekst med kvalitet. Den som tar ansvar for høyere utdanning for 80 000 helgelendinger vil bli en sterkere aktør ikke bare i Nord-Norge, men i hele landet. Noen som melder seg?

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Medisinstudentene vil tilbake til pasientene

Medisinstudentene mener den pasientnære undervisningen bør starte opp igjen så raskt som mulig. – Det er en stor del av utdanningen vår, sier leder for medisinstudentene,

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.