- En klok leder

Det vanket mange gode ord fra de ansatte ved DMF og St Olavs Hospital da de i dag fikk vite at Gunnar Bovim er en av søkerne til stillingen som ny rektor ved NTNU.

- Bovim har vi stor tro på. Han er en dyktig leder, utbryter Tove Opdal og May K. Dyrendahl spontant da vi forteller dem at direktøren i Helse Midt-Norge ønsker å bli ny rektor ved NTNU.

Vi treffer de to førstekonsulentene fra DMF på vår ferd i alskens korridorer for å høste inn umiddelbare reaksjoner på at Bovim er den mystiske mister X, den ene søkeren på lista som var unntatt offentlighet.

I dag slapp NTNU-ledelsen katta ut av sekken og offentliggjorde at Bovim er den sjette søkeren på lista. På torsdag skal den nye rektoren tilsettes. Ingen vil bekrefte om Bovim er innstilt til jobben, men at han er en sterk søker, og favoritt, er det ingen tvil om.

- Han er en stimulerende og inkluderende leder, som evner å se folk, sier Opdal og Dyrendahl, og lar superlativene drysse over direktøren i Helse Midt-Norge.

Dyrendahl har ikke hørt noen rykter om at det var Bovim som var den ukjente søkeren, mens Opdahl bekrefter at hun har hørt snakk om det.

- Han er en mann som får ting gjort, sier de to fornøyde damene før de haster videre.

Mann med oversikt

I Laboratoriesenteret stikker vi innom immunologisk laboratorium og slår av en prat med bioingeniørene. De forteller at Bovim var direktøren deres da de flyttet inn i senteret. Bovim var adminstrerende direktør ved St. Olavs Hospital fra 2006 til 2009.

- Det skal tale til hans fordel at han er den eneste direktøren vi har sett her, sier bioingeniør Ivar Askelund.

- Men ellers merker vi ikke så mye til de ulike lederne som kommer og går, konstaterer han.

Gjengen på laboratoriet spøker med at det kanskje er en fordel at de ser minst mulig til den øverste ledelsen, men slår fast at det virker som at Bovim har fått orden på økonomien og oppnådd resultater.

Ellers påpeker de at samarbeidet mellom St. Olavs og DMF ikke helt har fungert etter intensjonene da de ble samlokalisert. Nå er det mye krangling om kvadratmeter og møterom, men om Bovim får gjort noe med det som eventuell ny rektor, det gjenstår å se.

- Han har en formidabel oppgave foran seg hvis han blir ny rektor. Én ting er de ansatte, men han skal også sette seg inn i studentenes problematikk. Men det virker som det er en mann med ordentlig oversikt, sier Askelund.

Fra ros til likegyldighet

Mange lovord, men også total likegyldighet når vi ber folk si sin mening om at Bovim ønsker å bli rektor.

- Hva? Er NTNU på jakt etter ny rektor? Vi har ikke engang fått med oss det vi, sier to DMF-studenter vi oppsøker i kantina. Store bøker ligger oppslått foran dem på bordet, og ved siden av er det en haug med egne notater.

- Nei, nå er det eksamen som gjelder, slår de fast og glemmer umiddelbart nyvunnen kunnskap om diverse rektorkandidater.

Fem damer lunsjer ved et bord i nærheten. Noe navn og bilde i avisa er det ikke snakk om, men budskapet er sterkt og klart.

- Nei, dette betyr absolutt ingenting for oss. Hva lederne der oppe gjør har ingen betydning for den jobben vi utfører. Det har ingen betydning for vår arbeidshverdag, slår de fast.

Og flere vi tar kontakt med sier det samme. Det øvre sjikt av ledere høyt der oppe, er så langt unna at det er fjernt å mene noe om det. De er visst på hver sin planet, noen av de ansatte der nede og de høytflygende lederne der oppe.

Synd for Helse Midt

- Bra for NTNU, synd for Helse Midt-Norge, sier Berge Solberg spontant da vi stikker hodet innom kontoret hans.

Professoren ved Institutt for samfunnsmedisin sier at han ikke har jobbet nært Gunnar Bovim, men har inntrykk av at han er en velansett, klok og dyktig leder.

På spørsmål om tida nå er inne for at NTNU får en medisiner som øverste sjef, tenker han litt og svarer:

- Det er spennende med forandring og at folk har en annen bakgrunn. Medisin har en sentral plass i samfunnsdebatten, sånn sett er det naturlig at en ny rektor kan komme fra dette miljøet, sier han.

Tommelen opp for Bovim. Førstekonsulentene Tove Opdal og May K. Dyrendahl ved DMF var meget fornøyde da de fikk høre at Gunnar Bovim har søkt stillingen som NTNU-rektor. 
    
      (Foto: Solveig Mikkelsen)

Tommelen opp for Bovim. Førstekonsulentene Tove Opdal og May K. Dyrendahl ved DMF var meget fornøyde da de fikk høre at Gunnar Bovim har søkt stillingen som NTNU-rektor.  Foto: Solveig Mikkelsen

Det skal tale til hans fordel at han er den eneste direktøren vi har sett her

Bioingeniør Ivar Askelund
Bioingeniør Ivar Askelund tror Bovim har en formidabel jobb foran seg hvis han blir ny NTNU-rektor. 

Bioingeniør Ivar Askelund tror Bovim har en formidabel jobb foran seg hvis han blir ny NTNU-rektor. 

- Synd for Helse Midt-Norge, bra for NTNU, er Berge Solbergs kommentar til at Gunnar Bovim kan bli NTNUs nye rektor. 

- Synd for Helse Midt-Norge, bra for NTNU, er Berge Solbergs kommentar til at Gunnar Bovim kan bli NTNUs nye rektor. 

Mister X. Administrerende direktør Gunnar Bovim er den hittil ukjente søkeren til rektorjobben ved NTNU. 

Mister X. Administrerende direktør Gunnar Bovim er den hittil ukjente søkeren til rektorjobben ved NTNU. 

Relaterte artikler

Gunnar Bovim vil bli ny rektor

Gunnar Bovim er den sjette og hittil ukjente søkeren til jobben som ny rektor ved NTNU.

Søkerne inn i ny intervjurunde

De seks søkerne til rektorstillingen ved NTNU går nå inn i en ny intervjurunde. I forrige uke ble de kryssforhørt av styreutvalget, nå får de bryne seg på en innleid rådgiver fra Delphi Consulting as.

Gunnar Bovim blir NTNUs nye rektor

NTNU-styret har i dag ansatt administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Gunnar Bovim, som universitetets rektor de neste fire årene. Beslutningen var enstemmig.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Året 2019 ble et rekordår. I år forventes blodrøde tall

Fra omsetning på 3,5 millioner over budsjett til forventet underskudd på 12 millioner: Samfundslederen mener det ikke er grunn til panikk.

Skattejakt i bibliotekene:

Noen bøker er så små at folk fikk synsskader

Fem hundre år gamle prestehåndbøker, byplaner fra etterkrigstiden, og en førsteutgave av en av Isaac Newtons verker. Det er bare noe av det man kan finne på Gunnerusbiblioteket og i Dora-arkivet.

Ville gjøre studie på skolestenging - fikk nei

– Vi trenger randomiserte studier for å finne ut om skolestenging er en god idé. Det er sørgelig at vi ikke klarer å gjennomføre det, sier fagdirektør Atle Fretheim i Folkehelseinstituttet.