Matvognene vender tilbake

Etter en pilotperiode i 2019 blir opplegget med matvogner på campus nå permanent.
En aktør benyttet seg av muligheten til å stå på campus i fjor vår. NTNU håper flere vil prøve seg når ordningen nå blir permanent. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

En aktør benyttet seg av muligheten til å stå på campus i fjor vår. NTNU håper flere vil prøve seg når ordningen nå blir permanent.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

I 2019 kunne en tidvis se en enslig matvogn plassert utenfor kantinen i Kjelhuset på Gløshaugen.

De fleste tilbyderne av slike tjenester i Trondheim hadde blitt invitert, men til pilotprosjektet var det bare en aktør som takket ja til å betale noen kroner for å servere mat til studenter og ansatte.

Men labert oppmøte til tross; i et notat til økonomi- og eiendomsdirektør Frank Arntsen anbefaler eiendomssjef Lindis Burheim nå at ordningen videreføres på permanent basis. Og direktøren har gitt sin tilslutning. Dermed blir det mulig for matvognaktører å stå parkert ved NTNU fremover.

Penger i lommen til studentene

En av de store motforestillingene mot matvognene da pilotprosjektet ble etablert var at de kom til å havne i direkte konkurranse med samskipnadens kantiner, noe som til slutt ville gå utover studentene.

I notatet står det at dette konkurranseforholdet ikke har «blitt satt på noen vesentlige prøver, i og med at det kun har vært en leverandør som har vært til stede.»

For å veie opp for eventuelle tapte inntekter blir det opp til Velferdstinget å ta seg av fakturering og disponering av leieinntektene fra matvognene - 12.000 kroner per vogn per år.

Friperiode

Og når en først snakker om kroner og øre: Fjorårets leiesum på 6000 kroner pekes på som mulig årsak til at så få meldte seg på pilotprosjektet. Ikke fordi den i seg selv er så høy, men fordi det er mye å betale for å teste ut et ukjent marked.

For å motvirke dette vil NTNU nå la eventuelle tilbydere få en friperiode hvor de kan teste ut markedet før de knytter seg til et års leie.

Og mens matvognene i pilotperioden holdt seg til Gløshaugen utvides tilbudet nå til å inkludere Dragvoll.

Når en kan forvente å se de første vognene på campus vites dog foreløpig ikke, takket være smittevernsreglene.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.