Bevilger millioner til videreutdanning

16 prosjekter får til sammen 35 millioner kroner til å utvikle nye videreutdanningstilbud som skal hjelpe næringslivet å utnytte mulighetene som ligger i digitalisering.

Digital læring. Nå får NTNU og Nord universitet friske penger til å utvikle pedagogiske verktøy for økt digitalisering.
Publisert Sist oppdatert

- I det moderne arbeidslivet hvor den digitale utviklingen går raskt må flere lære mens de står i jobb. Vi må bort fra tankegangen om at man går på skole en gang i livet. Jeg er glad for at blant andre NTNU seter igang et prosjekt som gjør at flere får det påfyllet av kompetanse de ønsker, sier stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth fra Høyre i en pressemelding.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Prosjektet «Tjenestedesign for arbeidslivet», som er et samarbeidsprosjekt mellom NTNU og Næringsforeningen i Trondheimsregionen, får 1,35 millioner kroner til å «lage mer fleksible videreutdanningstilbud».

Målet er ifølge pressemeldingen å tilpasse utdanningssystemet til det moderne, digitale arbeidslivet og at ingen skal gå ut på dato.

- Vi vet at mange bedrifter har mangel på både folk og kompetanse i dag. Årsaken til det er sammensatt, men skal vi løse det trenger vi et fleksibelt utdanningssystem hvor flere får kompetansepåfyll. Vi må sørge for at flere får den videreutdanningen de trenger, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad fra Fremskrittspartiet i pressemeldingen.

Tildelingene er del av regjeringens kompetansereform «Lære hele livet». I budsjettet for 2019 er det satt av 130 millioner kroner til arbeid som skal sikre at flere står i jobb lenger.

I tillegg til NTNU står også blant andre Universitetet i Agder, Universitetet i Sørøst-Norge, Høgskulen på Vestlandet, Oslomet og Nord universitet på listen over institusjoner som har fått tilskudd.