Ingen tvil om at barn kan bli smittet

I et nytt notat slår Folkehelseinstituttet (FHI) fast at mange barn kan bli smittet og syke av koronaviruset, men i mindre grad enn voksne.
Illustrasjonsbilde, tatt i forbindelse med åpningen av UKA 2015, da barn fra byens barnehager møtte opp. 
        
            (Foto: Solveig Mikkelsen)

Illustrasjonsbilde, tatt i forbindelse med åpningen av UKA 2015, da barn fra byens barnehager møtte opp.  Foto: Solveig Mikkelsen

NTB: – Det er påvist smitte hos mange barn, også i Norge, så det er ingen tvil om at viruset kan infisere barn. Så langt ser ut til at barn i mindre grad blir smittet enn voksne, heter det i notatet, som bygger på en rask gjennomgang av tilgjengelig forskning.

Et omstridt spørsmål har vært om barn sprer smitte, og i tilfelle i hvilken grad. Dette har imidlertid FHI ikke funnet et klart svar på. 

– Det er svært begrenset dokumentasjon på dette og for tidlig å si om barna kan spille en vesentlig rolle i smittespredningen, eller ei, skriver FHI. 

FHI har heller ikke funnet dokumentasjon på målbare effekter av å stenge barnehager og skoler. 

(©NTB)

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Forskningsrådet håper på milliardpakke

Viktig forskning står i fare for å stoppe opp på grunn av koronaviruset. Nå er Forskningsrådet i tett dialog med regjeringen om krisetiltak.

For få kvinner stilte som kandidater til styrevalget

Fristen for studenter til å melde sitt kandidatur til NTNU-styret er forlenget. Årsak: Det har ikke meldt seg nok kvinnelige kandidater.

Koronamedisin kan være klar i sommer

Forskningssjefen som leder den globale koronastudien, har tro på at effektive legemidler mot koronaviruset kan være på plass til sommeren.

Ingen undervisning på campus før til høsten

All undervisning ved NTNU skal foregå digitalt ut vårsemesteret.