Ingen tvil om at barn kan bli smittet

I et nytt notat slår Folkehelseinstituttet (FHI) fast at mange barn kan bli smittet og syke av koronaviruset, men i mindre grad enn voksne.
Illustrasjonsbilde, tatt i forbindelse med åpningen av UKA 2015, da barn fra byens barnehager møtte opp. 
        
            (Foto: Solveig Mikkelsen)

Illustrasjonsbilde, tatt i forbindelse med åpningen av UKA 2015, da barn fra byens barnehager møtte opp.  Foto: Solveig Mikkelsen

NTB: – Det er påvist smitte hos mange barn, også i Norge, så det er ingen tvil om at viruset kan infisere barn. Så langt ser ut til at barn i mindre grad blir smittet enn voksne, heter det i notatet, som bygger på en rask gjennomgang av tilgjengelig forskning.

Et omstridt spørsmål har vært om barn sprer smitte, og i tilfelle i hvilken grad. Dette har imidlertid FHI ikke funnet et klart svar på. 

– Det er svært begrenset dokumentasjon på dette og for tidlig å si om barna kan spille en vesentlig rolle i smittespredningen, eller ei, skriver FHI. 

FHI har heller ikke funnet dokumentasjon på målbare effekter av å stenge barnehager og skoler. 

(©NTB)

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.

Rambøll og C.F. Møller signerer kontrakt for campussamling

Selskapene får ansvar for programmering og prosjekteringstjenester til NTNU campussamling, sier Statsbygg i en pressemelding.

Kronikk:

Bør være obligatorisk for alle studenter å gjennomføre kurs i formidling

Forskere skylder samfunnet å formidle forskningen sin på en god, forståelig måte. Dessverre er det alt for få universiteter som tilbyr kurs i formidling.