44 studenter har fått påvist koronavirus siden studiestart

Siden studiestart har 44 studenter på de største universitetene og høyskolene fått påvist koronasmitte. Bergen har 39 av tilfellene, viser en TV 2-oversikt.
Til sammen 44 studenter har fått påvist koronasmitte i forbindelse med høstens studiestart, flest ved Høgskolen på Vestlandet. 
        
            (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Til sammen 44 studenter har fått påvist koronasmitte i forbindelse med høstens studiestart, flest ved Høgskolen på Vestlandet.  Foto: Ingvild Festervoll Melien

Flest koronatilfeller har Høgskulen på Vestlandet (bildet) med 24. Samtlige av dem er på studiestedet i Bergen. I tillegg er det ni smittede på Universitet i Bergen, tre på Norges Handelshøyskole og tre på Bergen-campusen til Handelshøyskolen BI.

– Bergen viste seg fra sin aller vakreste side under fadderukene, det var varmt og folk samlet seg i parkene og i sentrum. Samtidig kom det en nasjonal skjenkestopp som gjorde at det ble festet mye hjemme, og det er grunn til å tro at det ble for tett og at man ikke klarte å holde smittevernet i små hybler og leiligheter, sier helsebyråd Beate Husa (KrF) i Bergen til TV 2.

Én student på Høgskulen i Volda er smittet, noe som knyttes til utbruddet i Bergen. NTNU, Oslo Met, Høyskolen Kristiania og Universitet i Sørøst-Norge har også én smittet student hver.

Ingen studenter på Universitetet i Oslo, Universitet i Agder, Universitet i Stavanger og Universitet i Tromsø er smittet, viser oversikten som ble innhentet onsdag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.