Bergen: All fysisk undervisning stanses

Universitet og høgskoler i Bergen stanser all fysisk undervisning med øyeblikkelig virkning. Campusene holdes åpne.
Per åttende september er 36 personer ved Høgskulen på Vestlandet (bildet) smittet, 134 ved Norges Handelshøyskole, 38 ved Universitetet i Bergen og 11 ved Handelshøyskolen BI. 
    
      (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Per åttende september er 36 personer ved Høgskulen på Vestlandet (bildet) smittet, 134 ved Norges Handelshøyskole, 38 ved Universitetet i Bergen og 11 ved Handelshøyskolen BI.  Foto: Ingvild Festervoll Melien

Ni nye studenter ved Universitetet i Bergen (UiB) har testet positivt for koronavirus, bekrefter universitetet overfor Bergens Tidende.

– Vi tror det dreier seg om et etterslep fra prøvesvarene fra helgen. De smittede har ikke vært i samme gruppe og er spredt over ulike fakulteter, sier bedriftslege Stein-Inge Stigen til avisa.

Ifølge bedriftslegen har sju av de ni allerede vært i karantene, mens det har blitt sendt ut anbefaling om karantene for 22 nye studenter i forbindelse med de to siste smittetilfellene.

Åpen campus

Universitet i Bergen, Norges Handelshøyskole og Høgskulen på Vestlandet avlyser all fysisk undervisning. Men campusene skal fortsatt holdes åpne.

Koronaviruset sprer seg raskt i Bergen. Det siste døgnet er 42 registrert smittet. Av disse er ni studenter ved Universitetet i Bergen.

Bergen kommune innfører strenge tiltak. Blant annet blir det forbud mot offentlige arrangementer med mer enn 50 personer. Alle bedrifter og institusjoner bes innføre hjemmekontor de neste ti dagene, til og med 18. september.

Klyngeutbrudd blant studentene

På en pressekonferanse tirsdag, der smitteverntiltakene i Bergen ble lagt frem, sa byrådsleder Roger Valhammer at de fleste nye smittetilfellene er knyttet til studentmiljøet i Bergen.

– De fleste tilfellene har vært knyttet til klyngeutbrudd blant studenter. Vi så en klar nedgang i smittetallene på fredag, men utviklingen de siste dagene nå har vist at vi trenger flere og mer kraftfulle tiltak for å bekjempe smitten, sa han.

Ni UiB-studenter er altså bekreftet smittet siste døgn. Det er det høyeste smittetallet som er registrert på én dag ved universitetet.

– Vi tror det dreier seg om et etterslep fra prøvesvarene fra helgen. De smittede har ikke vært i samme gruppe og er spredt over ulike fakulteter, sier bedriftslege Stein-Inge Stigen til Bergens Tidende.

UiB: Hjemmekontor som gjelder nå

Universitetet i Bergen skriver at de som kan ha hjemmekontor skal benytte seg av dette de neste ti dagene. De skriver at de legger om til digital undervisning i løpet av onsdag, og at dette skal vare til og med 18. september.

«Studenter som kan arbeide hjemmefra oppfordres også til det, men som for ansatte vil campus være åpen for alle som har behov for fysisk tilstedeværelse for å kunne studere.»

Heller ikke HVL og NHH kommer til å stenge sine campuser. Men HVL understreker at dette tilbudet er for studenter som har «vanskelige studieforhold hjemme», og NHH oppfordrer sterkt studentene til å lese andre steder enn på campus.

Per åttende september er 36 personer ved Høgskulen på Vestlandet smittet, 134 ved Norges Handelshøyskole, 38 ved Universitetet i Bergen og 11 ved Handelshøyskolen BI.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.