NTNU med lokaler et steinkast unna Stortinget

NTNU flytter inn i Øvre Vollgate, et sted i mellom Stortinget og Kunnskapsdepartementet.
Beste tomta i byen? NTNU etablerer seg i lokaler med gangavstand til Stortinget, og til KD. 
    
      (Foto: Foto: John Erling Blad)

Beste tomta i byen? NTNU etablerer seg i lokaler med gangavstand til Stortinget, og til KD.  Foto: Foto: John Erling Blad

Lokalene, 358 kvadratmeter, inneholder et undervisningsrom samt flere mindre grupperom, og rom for kontorplasser. I tillegg har man sikret seg adgang i et møtesenter i nabobygget, for større arrangementer, opplyser dekan Olav Bolland, som har vært primus motor i prosjektet.

Planene om å etablere et senter for etter- og videreutdanning (EVU) i hovedstaden ble bekjentgjort under ledermøtet i Oppdal i fjor. Nå er leiekontrakt signert, og lokalene kan tas i bruk fra like etter sommerferien, opplyser Bolland.

Oslokontoret skal også være en sosial møteplass for NTNU-ansatte på jobbreise til hovedstaden, hvor de kan blant annet kan sitte og jobbe, opplyser Bolland. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Oslokontoret skal også være en sosial møteplass for NTNU-ansatte på jobbreise til hovedstaden, hvor de kan blant annet kan sitte og jobbe, opplyser Bolland.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Øvre Vollgate – det er midt i smørøyet?

- Vi har målt avstanden til Stortinget til 350 meter, svarer han. Til Kunnskapsdepartementet er det 500 meter og 5-6 minutter å gå.

- Det er viktig å være nær beslutningstakerne. Det er litt den samme tankegangen bak Oslokontoret som lå til grunn for etableringen av kontoret i Brussel for fire år siden.

Øvre Vollgate 7 sett fra gateplan. 
    
      (Foto: Skjermdump fra utleieannonse.)

Øvre Vollgate 7 sett fra gateplan.  Foto: Skjermdump fra utleieannonse.

 

LES OGSÅ: Slik blir det nye Oslo-kontoret

LES OGSÅ: Provosert over manglende EVU-satsing i Trondheim

Drop in

At det har tatt nær et og  et halvt år å få realisert planene, har berodd blant annet på at man har gått gjennom en bevisstgjøringsprosess underveis, forteller Bolland.

- Etter hvert sto det klart for oss at Oslo-representasjonen ikke bare skal være for EVU, men fylle flere funksjoner, sier han.

Oslokontoret skal også være en sosial møteplass for NTNU-ansatte på jobbreise til hovedstaden, hvor de kan blant annet kan sitte og jobbe. Det vil bli etablert en ordning med nøkkelkort og kode tilgjengelig for ansatte.

- Vi vil ikke at man skal ta det i bruk som permanent arbeidsplass, men vi tenker at de mange som er her til en hver tid kan ha god nytte av å finne et sted hvor man møter kolleger, og kan ha en arbeidsøkt.

Det er også tanken at det skal være mulig å avvikle møter her. Bolland opplyser at lokalene her vil bli lagt inn som ressurs i NTNUs intranett slik at man kan booke møterom på ordinært vis.

- Ingen «Campus Oslo»

At Norges største universitet nå etablerer brohode i hovedstaden behøver ikke bety at Oslomet og Universitetet i Oslo må begynne å bekymre seg, forsikrer Bolland.

- For det første: Dette blir ikke noe NTNU campus Oslo med ordinær undervisning. Det har rektor vært tydelig på. For det andre: det er snarere BI og Handelsskolen vi vil kunne gå i næringen, konkurransen innen EVU på økonomi og ledelse er betydelig, sier Olav Bolland.

Rektor Gunnar Bovim har tidligere uttrykt ambisjon om å doble aktiviteten innen EVU. NTNU gir i dag tilbud innen videreutdanning for 8-9 000, målet er 20 000.

NTNU er også i ferd med å ansette en person som skal drive innsalg av EVU overfor bedrifter i Oslo-regionen. Vedkommende vil sortere under NTNU i Gjøvik og ha Oslokontoret som sitt primære arbeidssted.


LES OGSÅ: Disse seks vil bli NTNUs nye dekan

LES OGSÅ: Dropper Brussel-tur for å spare miljøet

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Disputerer om erfaringene med å sitte ni år i fengsel

Han satt over ni år i fengsel. 26. august disputerer Andreas Ribe-Nyhus med avhandlinga «Indre og ytre soning».

Syv av åtte fakultet har ikke planer om ekstra koronatiltak

Torsdag ble det kjent at et fakultet ved NTNU har innført innreisekarantene for ansatte. De øvrige fakultetene forholder seg foreløpig til NTNU og myndighetene sine retningslinjer.

At «tyskervitsen» ble en sak, er problematisk på mange måter

Når folkeskikk settes opp mot ytringsfrihet, ender vi med at bare ufarlige utsagn kan fremmes.

Anbefaler munnbind i enkelte situasjoner

Helsedirektoratet ønsker nå bruk av munnbind enkelte steder og i enkelte situasjoner.