Svindlere etterlignet Anne Borgs e-post

Mandag ble flere ansatte ved NTNU utsatt for et svindelforsøk via e-post.
I 2016 var det daværende rektor Gunnar Bovims navn som ble misbrukt i et forsøk på svindel. Mandag skjedde det samme med rektor Anne Borg.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

I 2016 var det daværende rektor Gunnar Bovims navn som ble misbrukt i et forsøk på svindel. Mandag skjedde det samme med rektor Anne Borg.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Nå ber universitetet alle ansatte være på vakt og varsle om de fatter mistanke, skriver Innsida.

Svindelforsøket, kalt «whaling» gikk ut på at svindlerne forsøkte å forfalske e-postadressa til rektor Anne Borg. Hensikten var å lure penger fra ansatte. Lignende forsøk har også tidligere skjedd ved Universitetet i Tromsø og Universitetet i Stavanger. Tidligere rektor Gunnar Bovim ble utsatt for noe lignende i 2016.

LES OGSÅ: Gunnar Bovim forsøkt svindlet på nettet

Innsida beskriver svindelforsøket slik:

«Den nye serien med e-postsvindlere sender fra gmail-kontoer som ligner rektorenes interne e-postadresse. De ber så ansatte om å legge ut for gavekort som skal sendes ut på kort varsel. Ved universitetet i Stavanger ble ansatte bedratt for opptil 6000 kroner gjennom samme svindel. Dette kommer som det nyeste forsøket i en lang rekke ulike svindelforsøk rettet mot universiteter og høyskoler.»

Seksjon for digital sikkerhet rakk i tide å hindre at svindlerne fikk penger fra de ansatte. Likevel oppfordrer nå NTNU alle om å være årvåkne for mistenkelige e-poster framover.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UA mener:

Dekantilsettinger: Utvalget av kandidater er for skrint

Prosessen med å ansette prorektorer er avsluttet. Snart skjer tilsetting av NTNUs dekaner. Sikrer dagens ordning at man får et godt nok utvalg av kandidater? Tja.

Gjesteskribenten:

Jeg valgte å si nei til cellegift

Mitt såkalte valg var jo ikke noe som ble gitt meg. Det oppsto fordi jeg stilte spørsmål.

- Hvorfor er det viktig å diskutere medvirkning?

- Debatten om medvirkning kommer aldri opp ved utenlandske universiteter. Hvorfor er den så viktig i Norge? spurte eksternt styremedlem Maria Strømme.

PST: Kina og Russland spionerer på norsk oljeteknologi

PST mener russiske, kinesiske og andre lands etterretningsorganisasjoner henter informasjon om den Norske oljesektoren.