Rødt: Studenter må få dagpenger

Rødt mener permitterte studenter også må få rett på dagpenger under koronakrisen.
–⁠ Studenter står i like stor fare for å bli permittert, syke eller satt i karantene som andre grupper, sier Rødts leder Bjørnar Moxnes. 
        
            (Foto: André Løyning/Rødt)

–⁠ Studenter står i like stor fare for å bli permittert, syke eller satt i karantene som andre grupper, sier Rødts leder Bjørnar Moxnes.  Foto: André Løyning/Rødt

Studenter som blir permittert fra sine deltidsjobber, har i dag ikke rett til dagpenger. Rødt foreslår nå å gi dagpenger også til studenter under koronakrisen.

Under behandlingen av den andre delen av krisepakka i Stortinget på torsdag skal Rødt fremme forslag om at permitterte studenter skal ha umiddelbart krav på dagpenger, skriver  Universitas

–⁠ Studenter står i like stor fare for å bli permittert, syke eller satt i karantene som andre grupper. Da skal det bare mangle at de får samme trygghet som andre i samfunnet under denne krisen. Derfor tar vi dette videre til Stortinget for å få på plass en løsninger for studentene så fort som mulig, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Slik lyder forslaget: «Stortinget ber regjeringen gi studenter rett på dagpenger, på lik linje med alle andre. Dette er en midlertidig ordning inntil videre. Endringen trer i kraft umiddelbart, og utbetalingene skjer så raskt Nav får på plass en teknisk løsning.»

AUF har også sendt et forslag til Arbeiderpartiet der de ber om å midlertidig åpne for at studenter som har vært i arbeid og tjent 0,75 G, skal kunne motta dagpenger.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

For få kvinner stilte som kandidater til styrevalget

Fristen for studenter til å melde sitt kandidatur til NTNU-styret er forlenget. Årsak: Det har ikke meldt seg nok kvinnelige kandidater.

Koronamedisin kan være klar i sommer

Forskningssjefen som leder den globale koronastudien, har tro på at effektive legemidler mot koronaviruset kan være på plass til sommeren.

Ingen undervisning på campus før til høsten

All undervisning ved NTNU skal foregå digitalt ut vårsemesteret.

– Jeg må endre masteroppgaven min helt

Koronaviruset gjør at masterstudentene ved NTNU må nøye seg med datainnsamling fra hjemmekontor. For Sara Thoreby og resten av studentene ved sosialantropologi er det lettere sagt enn gjort.