Borg: - Utviklingen gir grunn til bekymring

NTNU-rektoren advarer om at det kan bli aktuelt med mer inngripende tiltak dersom situasjonen forverres.
- Vi er i løpende dialog med Trondheim Kommune og smittevernledelsen der om hvilke tiltak det er aktuelt å iverksette, sier Anne Borg, her avbildet på sitt hjemmekontor i vår. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Vi er i løpende dialog med Trondheim Kommune og smittevernledelsen der om hvilke tiltak det er aktuelt å iverksette, sier Anne Borg, her avbildet på sitt hjemmekontor i vår.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

På spørsmål om det faktum denne fjerde studenten tilhører en annen sosial gruppe enn de tre foregående tyde på at smitten har bredt seg til andre studentmiljøer ved NTNU, er Borgs svar kort og kontant.

- Smitteutbredelse må Trondheim kommune og Smittevernkontoret uttale seg om.

- Fire personer er smittet i løpet av kort tid. Hvor alvorlig ser du på denne utviklingen?

- Vi tar all smitte på campus på største alvor. Utviklingen gir grunn til bekymring. Desto viktigere er det nå at alle studenter gjør smittesporing enklere ved å bruke Check In-systemet og registrerer QR-koden hver gang de deltar på en forelesning eller andre læringsaktiviteter på campus, sier Borg.

LES OGSÅ: Flere kan bli satt i karantene

LES OGSÅ: QR-registrering trygg i bruk

Tilstrekkelig med karantene

- Kan det bli aktuelt med mer drastiske tiltak for å forhindre videre spredning?

- Vi er i løpende dialog med Trondheim Kommune og smittevernledelsen der om hvilke tiltak det er aktuelt å iverksette. Foreløpig har vi fått beskjed om at det er tilstrekkelig om de som er direkte påvirket går i karantene og tester seg, sier Borg.

LES OGSÅ: Vurderer obligatorisk registrering

Hun legger imidlertid til at dersom smitten øker betydelig kan det bli aktuelt med mer inngripende tiltak.

- I verste fall må vi stenge hele, eller deler av campuser, sier NTNU-rektoren.

Situasjon under kontroll

- Hvordan vurderer du risikoen for at NTNU utsettes for en smitteutvikling som likner den man så i studiemiljøer i Bergen?

- Jeg registrerte at Trondheims kommuneoverlege i UA på mandag sa at hun mente at situasjonen fortsatt var under kontroll. Siden har vi fått ett nytt tilfelle. Jeg håper selvsagt inderlig at vi skal slippe et større smitteutbrudd.

Borg forsikrer om at NTNU-ledelsen gjør ytterste for å hindre at det skjer.

- Jeg oppfordrer alle våre studenter og ansatte til å ta vare på seg selv og hverandre og følge smittevernreglene. Og ikke minst forventer jeg at alle studenter nå bruker Check-In-systemet hver gang de er i et av NTNUs undervisningslokaler, gjentar NTNU-rektoren.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kraftig nedgang i strykprosent i vår

Tall fra DBH viser at strykprosenten ved NTNU ramlet med en tredjedel våren 2020 sammenlignet med 2019.

Oppfordrer til hjemmeeksamen

NTNU har oppfordret alle fagmiljøene til å endre eksamensform til hjemmeeksamen der det er mulig.

Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen

Professor Øyvind Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen for behandlingen han ble utsatt for i forbindelse med IHS-striden.

Mener forholdet mellom NTNU og Sintef gnisser

NTNU og Sintef konkurrerer om de samme oppdragene, prosjektene og forskningsmidlene, advarer direktør Magnus Langseth i SFI Casa ved NTNU.