Tar over eierskapet i Senter for økonomisk forskning

Ønsker å samle NTNU Samfunnsforskning AS og Senter for økonomisk forskning AS til et selskap.
Under et styremøte i august bestemte NTNU-styret at institusjonen så langt det lar seg gjøre skal ha 100 prosent eierskap i selskapene de har aksjer i. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Under et styremøte i august bestemte NTNU-styret at institusjonen så langt det lar seg gjøre skal ha 100 prosent eierskap i selskapene de har aksjer i.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTNU har bestemt seg for å utløse opsjonsavtalen med Senter for næringslivsforskning, og vil med det ha fullt eierskap i Senter for økonomisk forskning AS i løpet av første tertial 2020. Planen er deretter å fusjonere senteret med NTNU Samfunnsforskning AS.

Senteret er ifølge en melding fra NTNU et godt etablert oppdragsmiljø som springer ut fra Institutt for samfunnsøkonomi.

«Senteret kan vise til gode resultater, sterk kompetanse og en god portefølje av prosjekter» skriver NTNU.

Overtakelsen av aksjene i selskapet er et resultat av et styrevedtak fra august i år hvor NTNUs styre besluttet at institusjonen i utgangspunktet bør ha fullt eierskap i de aksjeselskapene de har eierandeler i. Årsaken til vedtaket var at det vil sikre en best mulig kobling til NTNUs strategi, godt samarbeid med fagmiljøer og bidra til at institusjonen når strategiske forskningsmål.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Disputerer om erfaringene med å sitte ni år i fengsel

Han satt over ni år i fengsel. 26. august disputerer Andreas Ribe-Nyhus med avhandlinga «Indre og ytre soning».

Syv av åtte fakultet har ikke planer om ekstra koronatiltak

Torsdag ble det kjent at et fakultet ved NTNU har innført innreisekarantene for ansatte. De øvrige fakultetene forholder seg foreløpig til NTNU og myndighetene sine retningslinjer.

At «tyskervitsen» ble en sak, er problematisk på mange måter

Når folkeskikk settes opp mot ytringsfrihet, ender vi med at bare ufarlige utsagn kan fremmes.

Anbefaler munnbind i enkelte situasjoner

Helsedirektoratet ønsker nå bruk av munnbind enkelte steder og i enkelte situasjoner.