Utvalg skal utrede lisensspørsmål i forskning

Regjeringen ønsker at resultatene fra forskning finansiert av skattepenger, skal være tilgjengelige for alle.
Henrik Asheim og regjeringen ønsker å gjøre skattefinansiert forskning mer tilgjengelig for alle. 
        
            (Foto: Høyre)

Henrik Asheim og regjeringen ønsker å gjøre skattefinansiert forskning mer tilgjengelig for alle.  Foto: Høyre

Et utvalgt skal utrede spørsmål om rettigheter og lisenser for gjenbruk av forskningsdata for å gjøre forskningsdata mer tilgjengelig for folk.

Regjeringen ønsker at resultatene fra forskning finansiert av skattepenger, skal være tilgjengelige for alle. Uavklarte spørsmål om rettigheter og lisenser gjør i dag dette vanskelig.

– Jeg er opptatt av at forskningsdata er offentlige data som skal komme hele samfunnet til nytte, og ikke bare forskningen selv. Derfor ønsker vi en gjennomgang av sentrale spørsmål knyttet til deling av forskningsdata, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Utvalget leverer sin rapport sommeren 2021.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

- Vi tar hensyn etter beste evne

«Elendig planlegging av 'konten'»?- Vi prøver å ta hensyn etter beste evne, skriver rådgiver Anette Lindi i dette svaret til Trond Andresen.

Ytring:

Den rigide arealnormen for statlige bygg må endres

- En betydelig mengde forskning finner negative effekter av åpne kontorlandskap, skriver Forskerforbundets leder Guro Elisabeth Lind.

Fjerner restriksjoner på innreise for gjesteforskere

Regjeringen fjerner innreiserestriksjoner som har gjort det komplisert for gjesteforskere å komme til Norge fra utenfor EØS.

Ytring:

Å glemme å betale null kroner

– Jeg ble ikke irritert eller sint på den stygge lappen som var festet til vindusviskeren, bare oppgitt, sier Arve Hjelseth om Apcoas praksis, og undrer seg hvorfor NTNU har inngått en avtale med dette parkeringsselskapet.