Fortsatt brexit-usikkerhet for norske studenter

Det er fortsatt ikke klart hvilken betydning brexit vil få for norske studenter som vil på utveksling til Storbritannia etter nyttår.
Det er fremdeles usikkert hva som skjer med studenter som drar på utveksling til Storbritannia etter nyttår. 
        
            (Foto: Wikimedia Commons)

Det er fremdeles usikkert hva som skjer med studenter som drar på utveksling til Storbritannia etter nyttår.  Foto: Wikimedia Commons

Britene skal etter planen forlate EU i slutten av oktober, men det er uklart hvordan det vil påvirke norske utvekslingsstudenter, skriver Aftenposten.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) advarte i april mot å søke utveksling til Storbritannia, men kort tid etterpå sa departementet hennes at det var trygt. Den beskjeden gjaldt dem som drar på utveksling til høsten. Hva som skjer etter nyttår er fortsatt uavklart.

– For det mindretallet som søker om et studieopphold i Storbritannia gjennom Erasmus +, så er det viktig å være klar over at det ikke er sikkert at det går som planlagt, sier Nybø. Søknadsfristen for utveksling er i september for de fleste, og Nybø har forståelse for at situasjonen skaper usikkerhet.

Statsråden på peker samtidig at de fleste norske studentene i Storbritannia tar hele graden der og ikke vil bli påvirket av utfallet av brexit.

Storbritannia har i en årrekke vært det desidert mest populære studielandet for nordmenn. Ifølge SSB var det i underkant av 4.000 norske studenter i Storbritannia i 2018. Flere hundre av disse er på utveksling.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UiO og NTNU med nye forskningsetiske tiltak

Ved Universitetet i Oslo har de opprettet et eget vitenskapsombud. Ved NTNU ruller de snart ut et obligatorisk nettkurs for doktorgradsstipendiater.

Gjesteskribenten:

Jeg ble redd etter at jeg skrev om sang i skolen

Da Nora Kulset skrev et lite blogginnlegg om sang i skolen, erfarte hun at det finnes nettroll der ute som skriver stygge e-poster. Skikkelig stygge e-poster.

Ytring:

Fem spørsmål til den som vil bli rektor ved NTNU (ok, sju da)

Nina Lager Vestberg kommer med sine innspill til spørsmål som bør stilles i intervjurunden.

Rektorjobben ved NTNU:

Aalborg-rektor sier han ble oppfordret til å søke

- Det er vanskelig å si nei når man får en slik mulighet, sier rektor Per Michael Johansen ved Aalborg Universitet om jobben som rektor ved NTNU.