NSO:

– Mangler ennå 13.400 studentboliger

Norsk studentorganisasjon mener at det fortsatt er en lang vei å gå angående dekningsgraden for studentboliger i norske studiebyer.
Illustrasjonsbilde: Sit-boligene ved Moholt studentby. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Illustrasjonsbilde: Sit-boligene ved Moholt studentby.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

I årets studentboligundersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO) meldes det om en dekningsgrad for studentboliger på 14,87 prosent. Det er en beskjeden vekst på 0,35 prosent fra fjoråret. Med dagens studenttall, mangler det fortsatt 13.400 studentboliger for å nå visjonen om 20 prosent nasjonal dekningsgrad, melder NSO.

– Til tross for en historisk satsing på studentboligbygging fra regjeringen har fortsatt 85 prosent av studenter ikke tilgang til studentbolig, sier NSO-leder Andreas Trohjell i en pressemelding.

I undersøkelsen trekker NSO fram viktigheten av tilrettelegging fra vertskommunene. I tillegg til tilgang på billige tomter, må vertskommunene stille med effektiv saksbehandling for at utbygging av studentboliger kan skje raskt.

– Studentboliger er et gode for hele befolkningen. Jo flere som har tilgang til studentbolig, desto mindre blir presset på det private leiemarkedet, og bidrar dermed til reduksjon i leieprisene, sier Trohjell i pressemeldingen.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) sier til VG at han er enig i at vertskommunene må ta sin del av ansvaret.

– Men det er store variasjoner mellom kommunene. Mens noen kommuner satser på å bygge nytt og raskt, bruker andre kommuner lang tid på å godkjenne nye prosjekter, sier Asheim til VG.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.