Forskere: Menn og kvinner stort sett enige om grensene for seksuell trakassering

Etter Metoo: Kvinner og menn er stort sett enige om hvor grensene går, konkluderer denne undersøkelsen. 

Etter Metoo: Kvinner og menn er stort sett enige om hvor grensene går, konkluderer denne undersøkelsen. 

Forskere ved NTNU mener det ikke er grunn til panikk etter metoo-bølgen. – Menn og kvinner er stort sett enige om hvor grensene for seksuell trakassering går.

En gruppe forskere ved universitetet har undersøkt hva som blir oppfattet som seksuell trakassering på folks arbeidsplass, skriver  Gemini.no.

Forskerne konkluderer med at det fremdeles er lov å gi en kollega en vanlig klem, selv om det avhenger av sammenhengen. En gratulasjonsklem er ok, men en hånd litt for langt ned på ryggen er over streken, påpeker forskerne.

– Debatten har ofte vært preget av enten eller. Flere har spurt «er det ikke lov å gjøre sånn lenger», sier postdoktor Trond Viggo Grøntvedt.

De trekker også fram grove vitser som et annet eksempel, det å fortelle en grov vits rundt lunsjbordet vil ikke nødvendigvis oppfattes som trakasserende. Men dersom vitsen dreier seg om én spesifikk kollega og gjentar seg flere ganger, stiller saken seg straks annerledes.

Forskerne mener også det er en misoppfatning blant folk om at det kun er kvinner som utsettes for trakassering.

– Tidligere forskning i Norge viser at menn og kvinner opplever trakassering like ofte, både som elever i videregående og i arbeidslivet, sier førsteamanuensis Mons Bendixen ved Institutt for psykologi ved NTNU.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Kallelse – ikke gjør det

Kallelse for å bedre kjønnsbalanse, er en dårlig løsning på et vanskelig problem, skriver gjesteskribent Helge Holden.

- At fagfolk styrer seg selv, er en fane vi må holde høyt

Den norske modellen passer som hånd i hanske med den akademiske kulturen, sa Emil A. Røyrvik da han innledet om kvalitetskultur og god ledelse for NTNUs ledere.

Styringsideologi et hinder for kvalitet i utdanningen

Styringsideologien som samles i begrepet New Public Management fungerer som en barriere mot utdanningskvalitet.

Ledersamling på Oppdal:

Diskuterte indikatorer som middel for å bli bærekraftig

Oppdal: Er bærekraftsindikator det som skal gjøre susen for at NTNU skal ta ned klimaavtrykket? Eller blir det nok et kulepunkt å hake av?