Forskere: Menn og kvinner stort sett enige om grensene for seksuell trakassering

Etter Metoo: Kvinner og menn er stort sett enige om hvor grensene går, konkluderer denne undersøkelsen. 

Etter Metoo: Kvinner og menn er stort sett enige om hvor grensene går, konkluderer denne undersøkelsen. 

Forskere ved NTNU mener det ikke er grunn til panikk etter metoo-bølgen. – Menn og kvinner er stort sett enige om hvor grensene for seksuell trakassering går.

En gruppe forskere ved universitetet har undersøkt hva som blir oppfattet som seksuell trakassering på folks arbeidsplass, skriver  Gemini.no.

Forskerne konkluderer med at det fremdeles er lov å gi en kollega en vanlig klem, selv om det avhenger av sammenhengen. En gratulasjonsklem er ok, men en hånd litt for langt ned på ryggen er over streken, påpeker forskerne.

– Debatten har ofte vært preget av enten eller. Flere har spurt «er det ikke lov å gjøre sånn lenger», sier postdoktor Trond Viggo Grøntvedt.

De trekker også fram grove vitser som et annet eksempel, det å fortelle en grov vits rundt lunsjbordet vil ikke nødvendigvis oppfattes som trakasserende. Men dersom vitsen dreier seg om én spesifikk kollega og gjentar seg flere ganger, stiller saken seg straks annerledes.

Forskerne mener også det er en misoppfatning blant folk om at det kun er kvinner som utsettes for trakassering.

– Tidligere forskning i Norge viser at menn og kvinner opplever trakassering like ofte, både som elever i videregående og i arbeidslivet, sier førsteamanuensis Mons Bendixen ved Institutt for psykologi ved NTNU.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Dette synes et knippe forelesere om den nye timeplanen ved NTNU

Flere forelesere uttrykker at de er glade for å få undervise på campus igjen til høsten. Men det er en dårlig idé å øke andelen kveldsundervisning, mener universitetslektor Ronny Kjelsberg.

NTNU vil kvitte seg med Kongsvoll vokterbolig

Mange ansatte og studenter har feriert eller brukt vokterboligen i faglig sammenheng. Nå vil NTNU avhende eiendommen.

- Vi må slutte å kjefte på hverandre

- Det er urettferdig å snakke om «studentene» som om alle norske studenter har sittet i Frognerparken, sier Henrik Asheim.

Flere institusjoner avlyser fadderarrangementer

Linjeforening ved NTNU kjører digital fadderuke ut denne uken etter mistanke om smitte. Fadderuken i ved Universitetet i Bergen (UiB) velger å droppe fadderarrangement på kveldstid.