Morten Breivik går over i stilling som fast vitenskapelig ansatt

Den avtroppende instituttlederen blir vitenskapelig ansatt ved ITK og søknadsprosessen om ny leder starter på nytt.

Morten Breivik ønsket å fortsette som instituttleder. Foreløpig får han hvertfall ikke det.
Publisert Sist oppdatert

Universitetsavisa har tidligere omtalt at Morten Breivik, som i åtte år har vært instituttleder ved Institutt for teknisk kybernetikk ikke var fornøyd med å bli erstattet. Han klaget at en annen person fikk jobben over han og advokatfirmaet satt til å granske saken sa at personen som ble ansatt istedenfor var kvalifisert. Den personen valgte senere å trekke seg. Da gjorde leder for fakultetsstyret det klart at han ønsket å starte en ny prosess, heller enn å gi stillinga til Breivik som ble innstilt som nummer to, slik noen har foreslått.

Nå er det klart at NTNU ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk har kommet til enighet med Morten Breivik om at han går over i en fast vitenskapelig stilling ved Institutt for teknisk kybernetikk (ITK) fra 1. august 2021, når han tropper av som instituttleder. Det vil fra samme tidspunkt bli konstituert en ny instituttleder i påvente av at det skal gjennomføres en ny ordinær ansettelsesprosess for instituttlederstillingen. Det står i en pressemelding sendt ut av dekan ved IE-fakultetet Ingrid Schjølberg.

Les også: Ansatte forbannet etter ansettelsen av nye ledere ved to institutt.

Ønsker å legge saken bak seg

- Jeg ser frem til å bidra til en god utvikling for instituttet jeg har ledet gjennom åtte år. Det blir fint å bruke mer tid på forskningsoppgaver fremover og jeg gleder meg til et fortsatt godt samarbeid med mine fantastiske kolleger ved ITK, sier Breivik ifølge pressemeldinga.

Videre står det at både Schjølberg og Breivik ønsker og ledde saken bak seg og se framover.

- Jeg er glad for at vi har kommet til en enighet som innebærer at Morten Breivik fortsetter ved instituttet i en fast vitenskapelig stilling. Morten er en dyktig fagperson og vil bidra til viktig forskning og utvikling innen sitt fagområde, sier Schjølberg ifølge samme pressemelding.

Les også: Morten Breivik ønsket ikke dekan Schjølbergs professorat flyttet til sitt institutt.

Fagforeningen Tekna ved NTNU har også vært involvert i saken.

- Institutt for teknisk kybernetikk representerer viktige fagområder og har oppnådd meget gode resultater de senere år. Vi har vært opptatt av at dette fagmiljøet skal utvikles på en god måte fremover. Vi er derfor tilfredse med at det gjennom dialog har vært mulig å finne en løsning på en utfordrende situasjon. Samtidig er det viktig å lære av det som har skjedd, med sikte på å redusere fremtidige konflikter knyttet til ledertilsettinger ved NTNU, siteres nestleder Øystein Moen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.