To NTNUere kjemper om ledervervet i NSO

Fem NTNU-studenter har meldt sitt kandidatur til ledelsen i Norsk studentorganisasjon. To av dem ønsker å bli studentenes nye leder.
Under landsmøtet i starten av april vil de fem kandidatene måtte overbevise delegatene om at det er de det bør stemmes på, slik kandidatene gjorde under landsmøtet i 2018(bildet). 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Under landsmøtet i starten av april vil de fem kandidatene måtte overbevise delegatene om at det er de det bør stemmes på, slik kandidatene gjorde under landsmøtet i 2018(bildet).  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Totalt fem personer ønsker å lede Norsk studentorganisasjon (NSO) det neste året. De fem er Truls-Einar Johnsen fra Universitetet i Bergen, Lars Føleide fra NTNU, Maya Sol Sørgård fra Handelshøyskolen BI, Susann Andora Biseth-Michelsen fra Universitetet i Oslo og Marte Øien fra NTNU.

Både Marte Øien, dagens nestleder, og Lars Føleide stiller til valg som ny leder av NSO.

Det betyr at Fam Karine Heer Aas, som meldte sitt kandidatur til ledervervet offentlig allerede i januar, har trukket seg.

LES OGSÅ: NSOs nestleder Marte Øien vil bli leder, og den sittende lederen tar ikke gjenvalg

Til vervet som nestleder stiller tre kandidater, Vilde Henningsgård fra Oslomet, Felipe Garcia fra NTNU og Fatema Al-Musawi fra Universitetet i Stavanger.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

I tillegg til de to ledervervene skal landsmøtet også velge fag- og forskningspolitisk ansvarlig, fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig, velferds- og likestillingsppolitisk ansvarlig og internasjonalt ansvarlig.

I kampen om vervet som fag- og forskningspolitisk ansvarlig stiller Christine Eide fra Universitetet i Oslo, Arild Johannessen fra Høgskolen i Innlandet, Magnus Johannesen fra NTNU og William Giffen Sæbø fra Oslomet.

Kampen om å bli velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig står mellom Ragnhild Karlsen Dalslåen fra NTNU, Lars Føleide fra NTNU, Rebecca Marum fra Universitetet i Tromsø og Fam Karine Heer Aas fra MF Vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn.

Til vervene som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig er det bare en person som har meldt seg, Julie Størholdt Iversen fra Oslomet. Situasjonen for internasjonalt ansvarlig er den samme, med en kandidat - Stian Skarheim Magelssen fra Norges miljø og biovitenskapelige universitet.

I tillegg har 24 personer meldt seg til de 13 plassene i NSOs sentralstyre.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UA-kommentaren:

En debatt på nippet til å gå bananas

Det nærmer seg politisk behandling av NTNUs store campusprosjekt. Det er nå det gjelder. Da er det fristende for aktørene å ty til retoriske virkemidler.

To nye meritterte undervisere ved NTNU

Førsteamanuensis Paula Rice og professor Arne Krokan er tildelt stats som meritterte undervisere.

Bevar ironien?

«Utbygging av Vestskråningen og ivaretakelse av grøntarealer er ikke gjensidig utelukkende. En utadrettet utbygging av Vestskråningen vil sannsynligvis føre til større bruk av den minst brukte delen av Høyskoleparken.» skriver styret ved Studentersamfundet i denne ytringen.

The big challenge: Ein festival for folk flest?

«Store og flotte ord, men handlingar talar som kjend høgare enn ord, og det å setje ein skyhøg pris på billettane gjer festivalen utilgjengeleg for mange studentar. Kven er neste generasjon som skal forsøke å løyse framtidas utfordringar viss ikkje studentane?» skriv studentleiaren i denne ytringa.