Nye koronatilfeller ved NTNU:

Kommuneoverlegen vil be NTNU vurdere tvungen registrering

Kommuneoverlege Tove Røsstad vil gå i dialog med NTNU om innføring av obligatorisk registrering ved forelesninger.

Systemet med QR-registrering ved inngangene til auditoriene, særlig kombinert med registrering av hvilken nummerert plass man sitter ved, er særlig godt egnet for smittesporing, sier kommuneoverlege Tove Røsstad (illustrasjonsfoto).
Publisert Sist oppdatert

Den tredje NTNU-studenten som fikk påvist covid 19 i helga tilhører den samme sosiale gruppen som de øvrige to smittede studentene, opplyser kommuneoverlege Tove Røsstad til Universitetsavisa.

Samtlige tre studenter, alle tre menn i tyveårene, studerer ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Den første studenten ble antakelig smittet i slutten av september, nummer to i forrige uke. Til sammen 500 studenter er satt i karantene. Så langt har man rukket å teste 350 personer, opplyser kommuneoverlegen. Av disse har nå 3 testet positivt.

Vente til dag 8 for sikkert testsvar

Røsstad forteller at smittevernkontoret har vært i kontakt med FHI om testing. FHI anbefaler å teste dag 8 etter antatt smittetidspunkt for å være sikker på at testen gir riktig resultat.

- Man kan godt teste seg tidligere, men om man gjør det for eksempel på dag 3 kan man ikke kjenne seg trygg på ikke å ha blitt smittet, sier hun.

- Men det er viktig å minne om at man skal være i karantene i 10 dager etter mulig smittesituasjon eller etter å ha testet negativt på dag 8, legger hun til.

Man må være forberedt på at det kan bli påvist flere tilfeller av korona i dagene som kommer, formaner kommuneoverlegen.

- Har kontroll

Men Røsstad frykter ikke at situasjonen er ute av kontroll.

- Nei, vi har ingen opplevelse av å miste kontrollen. I denne situasjonen er det snakk om studenter i samme cluster – som har tett, daglig kontakt, og det er i denne gruppen vi ser en smittespredning. Dette følger vi nøye opp, sier hun.

Kommunens smittevern kjenner ikke til flere smittetilfeller ved NTNU.

Kommuneoverlege Tove Røsstad vil nå gå i dialog med NTNU-ledelsen om å innføre en ordning påbudt registrering ved forelesninger.

LES OGSÅ: Manglende registering gjør smittesporing vanskeligere

- QR et elegant system

Systemet med QR-registrering ved inngangene til auditoriene, særlig kombinert med registrering av hvilken nummerert plass man sitter ved, er særlig godt egnet, framholder hun.

- Ved MH-fakultetet, hvor jeg har forelest, er dette på plass. Det er et utrolig elegant system. Om vi får melding om et smittetilfelle, kan vi gå inn i systemet og se hvor vedkommende satt, og så kontakte de studentene som satt innen en radius på 2 meter, og teste disse, framfor å måtte kontakte alle studentene i salen, sier Røsstad.